30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Viña Rufina Joven Roble Tempranillo (2019)

Pr. stk.
100,00 kr.
Pr. stk.
100,00 kr.
Før 150,00 DKK
SPAR 50,00 KR. - fra 31.10 - 31.12 22
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521717

Viña Rufina Joven Roble Tempranillo (2019)

En topklasse Tempranillo fra Bodegas Santa Rufina. Liflig, med røde bær og frugt, masser af energi og vitalitet, styrke og varme. Vinen udviser stor koncentration uden at for "vild"

God til: Rødt kød, risotto, kylling og kalkun, ost - mild


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Tempranillo
Smagsnoter
Rød frugt, røde bær
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
D.O. Cigales
Producent
Viña Rufina
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
6
Type af fad
Amerikansk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
3.5 g/L
Velegnet til
Rødt kød, risotto, kylling og kalkun, ost - mild
Indeholder
Sulfitter

Balanceret med god syre

Vinen fremstår med en flot, intens mørkerød farve i glasset med flotte gardiner og granatrøde reflekser. Duften, som er kraftig og intens, er frugtig og med noter af blomster. Den kraftige og velstrukturerede smag domineres af moden frugt efterfulgt af noter af kakao, vanilje, lakrids og krydderier, der afløses af veludviklede, bløde og runde tanniner. Eftersmagen er smagsfyldt, fyldig og vedvarende.

Server vinen til risretter, ost, sammenkogte retter, rødt kød eller fuglevildt.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Vinen er lavet på 100% Tempranillo, som dyrkes på vinstokke, der er ca.40 år gamle. Selvom en del af vinfremstillingen er mekaniseret, foregår høsten i hånden, hvor druerne udvælges nøje netop for at sikre bedre kvalitet i det færdige produkt. Høsten starter i slutningen af september efter adskillige analyser af druerne for at afgøre druernes modenhed. Klaserne klippes med nænsomhed af i hånden og transporteres til vineriet hurtigst muligt for at bevare druerne så intakte som muligt. Efter ankomst til vineriet foretages yderligere en nøje udvælgelse af de bedste drueklaser, som afstilkes og presses let. Druemost og -kvas hældes på rustfrie ståltanke, hvor den alkoholiske gæring foregår ved kontrolleret temperatur på mellem 28C og 32C i løbet af ca. 10 dage. Vinen sies fra kvaset, hvorefter den malolaktiske gæring foregår ved 19-22C. Efter endt gæring lagres vinen 6 måneder på amerikanske og franske egetræsfade.

Om producenten

Bodegas Santa Rufina ligger i Cubillas de Santa Marta i Valladolid og hører under oprindelsesbetegnelsen D.O. Cigales. Firmaet er et familieforetagende, som blev grundlagt i 1997. Deres vine kom dog først på markedet i 2003. Vinhuset har over 90 ha vinmarker, hvoraf 80% er beplantet med Tempranillo, 10% med Merlot, 5% med Cabernet Sauvignon og de resterende 5% med de to hvidvinsdruer Verdejo og Albillo. Vinmarkerne ligger alle omkring vineriet, hvilket reducerer transporttiden fra druerne bliver høstet til de modtages og bearbejdes på vineriet. Jorden består af sand, kalksten og hvidt ler. Både klimaet med høje temperaturforskelle fra nat til dag og de stenede jordbundsforhold, som i løbet af natten afgiver den varme, som jorden har suget til sig i løbet af dagen, gør vinmarkerne særdeles velegnede til dyrkning af druer.

Anbefalede produkter