30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Brotte Vacqueyras (2019)

Pr. stk.
190,00 kr.
Pr. stk.
190,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0811025

Brotte Vacqueyras (2019)

Vacqueras er en af de bedste appellationer i det sydlige Rhone. Chateauneuf-du-Pape er den bedste, men her er vi ikke langt fra i hverken kilometer eller kvalitet.

God til: Kraftige krydrede retter, vildt, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Grenache, Syrah/Shiraz, Mourvèdre
Smagsnoter
Moden frugt, mørke bær, røde bær, oliven, kanel
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Rhône
Distrikt
Vacqueras
Producent
Brotte
Serveringstemperatur
17-17°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.3 g/L
Velegnet til
Kraftige krydrede retter, vildt, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Elegant og fyldig

En vin med god dybde i duften, her er toner af læder og modne sort frugter. Smagen er fyldig med den typiske elegance fra Rhonedalens charmerende vine. God eftersmag, med fokus på den modne frugt.

Vinen er velegnet til vildtretter, kraftig kød og modne oste.

Serveringstemperatur: 17-17°C

— Spritnyt20-10-2023
“Masser af sorte bær og krydderier i næsen. Saftig vellavet vin med en flot intensitet. Frugtig med vilde krydrede noter og en pæn saftig afslutning.”

Fremstilling

Huset er kendt for sin ensartede kvalitet, som primært skyldes respekt for det grundlæggende: Jorden og vinstokkene! Huset har gennem årene investeret store summer i moderne udstyr og de bedste fade af fransk eg. Stokkene er gennemsnitlig 40 år og udbyttet ligger på ca. 35 hl pr. ha. Dette for at sikre en høj og ensartet kvalitet. Druerne håndplukkes, afstilkes og selekteres efterfølgende med håndkraft.

Om producenten

I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.

Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2017

— VinAvisen (04-03-2019)

En meget raffineret, aromatisk og krydret rødvin med en intens duft af krydderurter og sveskeblomme og en fyldig, blød, krydret og kompleks smag med et godt tanninbid til slut. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før servering.

Anbefalede produkter