Det ypperste fra Rocca delle Macìe. Vinen er resultatet af mange års arbejde og viser Sangiovese-druen, når den er bedst. I sandhed en perle fra Rocca delle Macìe.
Farven er mørk rubinrød. I næsen opleves frugtrige og intense vedholdende aromaer med en snert af krydderier. Smagen er behagelig og fløjlsblød med gode afrundede tanniner.
Vinen er særdeles god til rødt kød, vildt og lagrede oste, men den kan så sandelig også nydes alene for at få den fulde oplevelse af alle vinens nuancer.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Vinen består af 90% Sangiovese og 10% Colorino, to druer der er typiske for Chianti Classico-området. Druerne er nøje udvalgt og kommer alle fra Le Macìes vinmarker. Le Macìe blev købt i 1973 og er stadig firmaets hjerte, da både kontoret og vinkælderen ligger her. Sergio Zingarelli Chianti Classico Gran Selezione DOCG er en del af et større projekt, som startede for mere end 16 år siden, hvor Sangiovese-druen blev genplantet på markerne her. Projektets langsigtede mål var at frembringe en vin, der virkelig udtrykte det ”terroir”, druerne havde vokset i.
Druerne høstes i hånden. Efter 10 dages alkoholgæring, skal mosten gennem 15 dages udblødning, hvorefter vinen overføres til træfade for at gennemgå malolaktisk gæring. Efter endt gæring ligger vinen på franske fade i ca. 18 måneder. Herefter ligger vinen på flaske i yderligere et år, før den frigives til salg.
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm ved at erhverve ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.
Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien 6 gårde med mere end 500 hektar i det Toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Fokus har altid været på kvalitet, og Rocca delle Macìe er fortsat ”diamanten” i familievirksomheden og har vundet mange internationale priser.
Chianti Classico er det klassiske og et af de bedste vinområder i Chianti-distriktet. Og denne rødvin er så afgjort en topvin fra dette område. Den har en kompleks duft med tobak, aromatisk te og lakridsrod. Smagen byder på en fin krydring med rosmarin og strejf af salvie og en fin syre i eftersmagen. Det er en vin, der kan drikkes nu med største fornøjelse, men hvis du har råd, så køb to flasker, og gem den ene til en særlig lejlighed om fire til fem år. Der venter uden tvivl en sublim oplevelse og lidt mere afrundede tanniner.
Dejlig cool næse med røde bær. Smagen for mig klassisk Chianti Classico med kirsebær, skovbær og lidt kirsebærsten. Meget vellavet og harmonisk også i finish. Eftersmagen flot, og der er potentiale i vinen