30 dages fri returret
Fragtfrit ved bestillinger på 500 kr. eller derover - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Scacco Matto Primitivo Salento IGP (2016)

Pr. stk.
89,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk.
89,00 kr.
På lager online
Varenummer: 0552503

Scacco Matto Primitivo Salento IGP (2016)

Skakmat! Intet mindre end en perfekt krydret Primitivo fra Syditalien.

God til: Middelhavsretter, ost - kraftig, pasta og pizza


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Primitivo
Smagsnoter
Blommer, brombær, kirsebær, krydderurter
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Distrikt
Salento
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Velegnet til
Middelhavsretter, ost - kraftig, pasta og pizza
Dekantering
Nej
Indeholder
Sulfitter

Fyldig og intens

En tæt og mørk rødvin fra Italien. I duften finder man flere niveauer af mørke bær: kirsebær, brombær og sorte blommer. Smagen er fyldig med et sydlandsk præg af krydderurter og moden frugt. Fadlagringen giver et let krydret islæt, der forstærker vinens kompleksitet.

En god ledsager til retter fra Middelhavskøkkenet og krydrede retter.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen11-06-2018
“Primitivo giver voluminøse og inviterende rødvine - som her - vine, der er nemme at drikke, og hvis tilpas afmålte sødme og lange eftersmag mange er glade for. I smagen et fint strejf af fadlagring.”
— Vinhulen03-06-2018
“Rubinrød. Duften er mørk og krydret med let brændt note sammen med mørke bær og en fin note af mørk chokolade og kaffe. Smagen har let sødme i fed smag med vingummibamse og fast bid i frugtsyren og let syrlighed og mørke bær. Let træ kommer til. Fin tyngde og stor imødekommenhed i smagen i moderne stil og dog klassisk med det brændte og letristede. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. ”

Fremstilling

Druerne høstes fra marker med god soleksponering. Først når druerne har den rigtige balance mellem frugtintensitet og syre høstes de. Vinificationen begynder med presning og udblødning af skallerne for at opnå den mørke røde farve samt de bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at give kølig frugt i vinen. En del af mosten lagres efter gæring på egetræsfade. Efterfølgende lagres vinen på rustfri ståltanke inden aftapningen på flaske.

Anbefalede produkter