Elegant, forførende og velsmagende fra det familieejede Château de la Charrière, som virkelig forstår at lave vin med udtryk og smag.
Santenay 1er Cru Clos Rousseau er flot rubinrød med mørklilla reflekser. Duften er forførende med modne kirsebær og elegante egetræsnoter. I munden opleves vinen frisk med overdådig frugt- og krydderismag.
Santenay 1er Cru Clos Rousseau er den oplagte ledsager til grillet rød kød, fjerkræ eller ost.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Santenay 1er Cru Clos Rousseau er lavet udelukkende på Pinot Noir-druer, der kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år. Første sortering af druerne sker allerede ved plukningen og anden sortering sker i vineriet. Begge dele foregår i hånden. Under udblødningen, som tager 15 dage, pumpes mosten over druekvaset. Første gæring, som foregår ved lav temperatur, tager 5 dage. Anden gæring foregår ved høj temperatur for at stabilisere farven og tanninerne. Vinen lagrer 10 til 12 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 25% er nye fade. Vinen klares og filtreres inden tapning, som sker i perioden, hvor månen er i aftagende. At tapningen sker i netop denne periode tilfører vinen ekstraordinær friskhed og frugt.
Château de la Charrière ligger nær byen Santenay i den sydlige del af Bourgogne-distriktet, Côte de Beaune. Domainets marker ligger 250 meter over havets overflade, og dækker et areal på 15 ha, hvor jorden er sammensat af kalk og ler.
På skråningen er 2,5 ha af jorderne 100% beplantet med Bourgognes "store" rødvinsdrue, Pinot Noir. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år. Det årlige høstudbytte udgør 50 hl pr. ha. Slottet er ejet af Yves Girardin, der også er ansvarlig for produktionen.
En rødvin af top-kvalitet med duft af modne brombær og friske grønne blade. Smagen er fyldig og frisk med hyldebær og solbær, en god syre til mad, og med en lang og silkeblød eftersmag.
Det er ikke så ofte, at en rød Bourgogne har så meget fylde i kuløren, som det gør sig gældende for denne Santenay 1er Cru Clos Rousseau. Det betyder dog ikke, at det er en tung vin, for den har stadig Pinot Noir-druens elegante og nuancerede stil. Aromaen er saftig og indbydende, og smagen følger trop med et format, der på samme tid virker meget fyldigt og saftigt, men som alligevel har letheden og finurligheden. Stadig med flot finesse og et væld af nuancer at gå på opdagelse i, mens grillkullene brænder ud og solen påtager sig opgaver i andre dele af verden. Det er rigtig fint og stringent, ukompliceret og alligevel komplekst – og på den måde en vin, der rammer så flot og formidabelt, at den rummer storartede oplevelser for alle.
Lækker og elegant Bourgogne-rødvin med en saftig blød smag, kompleksitet og mineralske noter. En klassisk vin i både duft, smag og eftersmag. Nyd den til en ikke for kraftig kødret.