ROMA! Indbydende og livlig som Italiens hovedstad. En charmerende, fyldig og elegant vin med masser af smag fra regionen omkring Rom.
Roma Rosso DOC er rubinrød med sarte violette reflekser. Bouqueten er dejlig intens og fyldig. I ganen fornemmes straks masser af rød, moden frugt og en smule krydderi. Eftersmagen er dejlig harmonisk med elegante tanniner.
Server Roma Rosso til oksekød, svinekød, modne oste, pizza eller solide pastaretter.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Roma Rosso DOC er produceret på de to druesorter Montepulciano og Cesanese. Montepulciano-druen giver vinen kraft og fylde mens Cesanese tilfører vinen dejlig frugt. Druerne vokser i 330 meter over havet. Klimaet er typisk Middelhavsklima ved varme somre og milde vintre. Druerne bringes umiddelbart efter høsten til Azienda Vinicola Federici, hvor de behandles traditionelt. Drueskallerne ligger i mosten for at udtrække mest mulig farve og kraft. Gæringen finder sted ved kontrolleret temperatur i tanke af rustfri stå, inden vinen tappes på flaske.
Rubinrød til violet. Sødmefuld duft fra de modne kirsebær og lækker parfumeret note rammer i duften. Flot duftbillede. Smagen er let sødmefuld efterfulgt af røde kirsebær, en note af træ og krydderi og fast frugtsyre med klassisk italiensk bid. Nærvær og nerve i denne vin. Saftig og energisk i munden med meget fint forhold mellem fyldig frugt og bid. Mod finalen kommer der lidt tanniner. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen.