30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Niepoort Redoma Branco (2016)

Pr. stk.
169,75 kr.
Pr. stk.
169,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0621209

Niepoort Redoma Branco (2016)

En fantastisk delikat og frisk vin med mineralsk karakter. Vinen har stort lagringspotentiale og kan gemmes i mere end 10 år efter høståret.

God til: Fisk - fede, fisk - mager, kylling og kalkun, pasta og pizza, ost - mild, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Hvidvin
Druer
Rabigato, Códega do Larinho, Viosinho, m. fl.
Smagsnoter
Appelsin, blomster, citrus
Alkohol og indhold
12 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
10-12°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
10
Type af fad
Fransk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1 g/L
Velegnet til
Fisk - fede, fisk - mager, kylling og kalkun, pasta og pizza, ost - mild, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Perfekt balance mellem frugt og syre

Vinen er flot gylden i glasset. Duften er kompleks og intens med dejlige noter af citrusfrugter og blomster, der giver minder om appelsintræet i blomst. Den lette duft af træet fra fadlagringen er i perfekt harmoni med den friske og mineralske duft. Smagen er utrolig struktureret og har en let cremet, velafbalanceret smag med en fantastisk og vedholdende naturlig syre. I den lange og indtagende eftersmag fornemmes hvide blomster og tørrede frugter.

Vinen er særdeles velegnet til ovnbagt fisk og retter med hvidt kød, men den er også fantastisk til vegetarretter som pasta, wokretter eller retter med ost.

Serveringstemperatur: 10-12°C

— FinansBureauet14-08-2017
“Spændende og elegant hvidvin fra det berømmede portvinshus Niepoort. Floral næse med snert af citrus og frisk mund med sprød syre og let mineralske noter akkompagneret af noter af vanilje og kandiseret orangeskal i den lange eftersmag. Et forfriskende indslag i en vinøs verden præget af konformiteter.”
— VinAvisen14-08-2017
“En flot hvidvin med en intens druesmag, der gør den til en madvin. Den har fine, krydrede noter, fint integrerede fadnoter og en lang eftersmag.”
— Winelab.dk25-03-2018
“Elegant og moden gul frugt med æble, pære og søde krydderier. Rar, sofistikeret og fyldig mundfornemmelse med en delikat frugt og en fin afslutning med Golden Delicious-æble. Underspillet fylde, som har stor anvendelighed rent madmæssigt, men bestemt også bare som et læskende glas hvidvin.”
— Smag på vin22-05-2018
“Vi ser for tiden flere og flere interessante vine fra Portugal, der kan mere end de flotte portvine og megasuccessen Matheus. Portvinshuset Nieport gør sig også i såvel hvid- som rødvine, og de er faktisk ganske spændende. Her Redoma Branco på lokale portugisiske druer, der åbner med fyldig næse af æblemos, appelsinskal og vaniljenoter fra fadet. Fyldig og tør i smagen med en rund frugt og et let fadpræg. Relativ let og tilpas syre.”
— Vinbladet07-09-2017
“Endnu lukket duft, dyb, mineralsk, krydret, nedfaldne æble, citrus. Cremet og samtidig tør smag, fyldig med cremet, krydret, mineralsk eftersmag med moden frugt. Kun 12% i alkohol.”

Fremstilling

Redoma Branco laves på flere forskellige druesorter, som vokser på gamle vinstokke på Douroflodens bred. Druesorterne er: Rabigato, Códega do Larinho, Viosinho, Donzelinho og Gouveio. Jorden, hvor vinstokkene vokser, består hovedsageligt af skifer og har en tendens til at give mineralske, delikate og yderst friske vine. Druerne høstes i hånden i slutningen af august/begyndelsen af september. Efter ankomst til vineriet og en nøje udvælgelse presses druerne let. Mosten gærer naturligt på franske egetræsfade og lagres efter endt gæring i otte måneder ligeledes på franske egetræsfade.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme. Vinen føres fra Douro-dalen ned af floden til Villa Nova de Gaia, hvor Niepoort lagrer den indtil aftapning.

Anbefalede produkter