30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Alvear Solera 1927 Pedro Ximenez halvflaske

Pr. stk.
149,75 kr.
Pr. stk.
149,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 2211014

Alvear Solera 1927 Pedro Ximenez halvflaske

Denne søde vin er helt i klasse med det bedste, der produceres i verden. Pedro Ximenes er druens navn, og her finder vi den i den sødeste udgave, som kan fremstilles.

God til: Dessert, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Pedro Ximenez
Smagsnoter
Chokolade, svesker
Alkohol og indhold
16 % / 37,5 cl
Land
Spanien
Område
Andalusien
Distrikt
Jerez
Producent
Alvear
Serveringstemperatur
8-10°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
5
Type af fad
Amerikansk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
405 g/L
Velegnet til
Dessert, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Sød, fyldig og intens

Når vinen hældes i glasset, ser man den smukkeste dybe mahognifarve og fornemmer den intense duft af svesker og chokolade. Smagen er super intens med en tæt frugt og lang dyb eftersmag. Vinen er meget sød men i flot balance.

Vi anbefaler denne eliksir til mørk chokolade, frugt og mandler.

Serveringstemperatur: 8-10°C

— VinAvisen15-11-2010
“Denne vidunderlige søde dessertvin har en kompleks, afrundet og lækker smag med masser af sødme, men også en god syre...”

Fremstilling

Vinen er fremstillet på den bedste drue i området Pedro Ximenes. Druerne høstes ved en høj grad af modenhed, hvorefter de placeres på måtter i solen for at tørre ind til rosiner. Denne tørring giver et meget højt sukkerindhold i forhold til væske, - derfor den højere alkoholstyrke og sødmegrad. Efter den nænsomme presning tilføres mosten en mængde alkohol for at stoppe gæringen og bibeholde sødmen i vinen. Herefter overføres vinen til det såkaldte Solera-systemet, som er et specielt men egentlig meget simpelt modningssystem; flere rækker af fade placeres ovenpå hinanden. Der er gennemløb mellem de enkelte rækker af fade. Vinen fyldes på de øverste fade, medens den tappes fra det nederste fad. På denne måde er der altid en smule af den ældste årgang i den endelige aftapning (i stil med surbrødsdej, som vi kender det i Norden). Alvear Solera 1927 er således startet i 1927 og vinen indeholder derfor en lille del Pedro Ximenes fra 1927. Dette skaber en høj grad af stabilitet og kompleksitet i vinen.

Om Producenten

Producenten Alvear er beliggende i Montilles-Moriles distriktet i det sydlige Spanien. Alvear er et familiefirma, der i dag drives af ottende generation. Alle generationer har bidraget med deres tids fornemmeste teknikker og i dag høster man frugten af mange års flot arbejde. Vi befinder os i Andalusien, en region, der er stolte over både deres tyre, heste og landbrugsprodukter. Begrebet Tapas stammer fra netop dette område og var oprindeligt blot en skive tørret skinke, der lå ovenpå vinglasset for at holde på den fortryllende bouquet fra vinen. Nu et Tapas udviklet til perfektion med utallige varianter.
Klimaet er præget af en overgang fra middelhavsklima til fastlandsklima med korte kolde vintre og lange meget varme somre. Et perfekt klima til udvikling af Pedro Ximenes druen. Vinen i området er traditionelt blevet fremstillet som Sherry, dog med den undtagelse, at lagringen er foregået i lerkrukker frem for træfade. Stilen i vinen minder dog stadig meget om Sherry.

Anbefalede produkter