Pedro Ximenez-druerne tørres nænsomt i solen for at få den rette sødme frem i det færdige resultat, som er en silkeblød og guddommelig drik.
Sort som olie med tunge gardiner i glasset. Duften er flot udviklet med noter af rosiner, dadler og modne blommer. I munden er vinen meget fyldig, med en stor sødme. Balancen i vinen holdes oppe af en flot frugtsyre og stor frugtintensitet. En oplevelse hver gang den smages.
En god ledsager til voldsomt søde desserter, men også lækker hvis den hældes over vanilleis.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Vinen er fremstillet på den bedste drue i området Pedro Ximenes. Druerne høstes ved en høj grad af modenhed, hvorefter de placeres på måtter i solen for at tørre ind til rosiner. Denne tørring giver et meget højt sukkerindhold i forhold til væske, - derfor den højere alkoholstyrke og sødmegrad. Efter den nænsomme presning tilføres mosten en mængde alkohol for at stoppe gæringen og bibeholde sødmen i vinen. Efter denne proces lagres vinen i en længere periode på træfade, inden den tappes på flaske.
Producenten Alvear er beliggende i Montilles-Moriles distriktet i det sydlige Spanien. Alvear er et familiefirma, der i dag drives af ottende generation. Alle generationer har bidraget med deres tids fornemmeste teknikker og i dag høster man frugten af mange års flot arbejde. Vi befinder os i Andalusien, en region, der er stolte over både deres tyre, heste og landbrugsprodukter. Begrebet Tapas stammer fra netop dette område og var oprindeligt blot en skive tørret skinke, der lå ovenpå vinglasset for at holde på den fortryllende bouquet fra vinen. Nu er Tapas udviklet til perfektion med utallige varianter.
Klimaet er præget af en overgang fra middelhavsklima til fastlandsklima med korte kolde vintre og lange meget varme somre. Et perfekt klima til udvikling af Pedro Ximenez druen. Vinen i området er traditionelt blevet fremstillet som Sherry, dog med den undtagelse, at lagringen er foregået i lerkrukker frem for træfade. Stilen i vinen minder dog stadig meget om Sherry.