30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Pago de Cirsus Vendimia Seleccionada (2016)

Pr. stk.
119,75 kr.
Pr. stk.
119,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521003

Pago de Cirsus Vendimia Seleccionada (2016)

Fremstillet af druer fra en enkelt vinmark. En af topvinene fra de berømte Pago de Cirsus i Navarra. Vinens kompleksitet kommer af 12 måneders fadlagring.

God til: Grill, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Tempranillo, Merlot, Syrah/Shiraz
Smagsnoter
Kirsebær, vanilje
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Navarra
Producent
Pago de Cirsus
Serveringstemperatur
17-19°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
3.1 g/L
Velegnet til
Grill, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Fyldig og intens

Dyb rød farve med en åben duft af modne kirsebær, lidt balsamico og vanilje fra fadlagringen. Smagen er fyldig og pakker tungen ind i bløde modne tanniner. Kirsebærnoterne fortsætter og intensiteten giver en god lang eftersmag.

Server denne vin til det bedste kød fra grillen, eller tørre oste.

Serveringstemperatur: 17-19°C

— Barego'mad08-08-2019
“Paco de Cirsus Vendimia Seleccionada 2016 kommer fra den avantgarde vingerion Navarra i det nordøstlige Spanien, som byder på mange interessante stilarter. Vinproducenterne eksperimenterer med forskellige druesorter og fade i både øst og vest, hvilket kaster en række spændende vine fra sig som det er tilfældet med topvinen Vendimia Seleccionada fra det velrenommerede vinhus Paco de Cirsus. En vellavet vinoplevelse, som sagtens kan tage kampen op rent kvalitetsmæssigt med mange af vinene fra naboregionen Rioja. Hvad kan du så forvente dig af denne trio, som består af Tempranillo og dens to hjælperyttere, Merlot og Syrah, som med hver deres kvaliteter er med til at gøre denne rødvin til et interessant bekendtskab? Der venter dig en fuldmoden og prismæssigt rigtig attraktiv rødvin, som vil tilføre din simreret, culottesteg eller grillbøf en ekstra kokkehue, for her er der ikke tale om meditationsvin. I glasset optræder Vendimia Seleccionada med en flot mørk rubinrød farve og en let cremet viskositet. Man fornemmer brombær, solmodne blommer og mørke kirsebær i næsen samt noter af vanilje og ristet eg. Det er ret tydeligt, at der her venter dig en forholdvis kraftig og krydret vinoplevelse, som ved første mundfuld indfrier disse forventninger. Smagen er varm og krydret med masser af mørke bærfrugter, vanilje og let ristet eg fra den 12 måneder lange fadlagring. Tanninerne er modne og behagelige, og vinen opleves medium fyldig med en god struktur, medium syre og en varm, krydret nuancefyldt eftersmag. Denne rødvin bør nydes let afkølet ved 16-17° grader, da det gør frugten mere frisk og elegant. Alt i alt en ukompliceret vinoplevelse, som man har glemt navnet på i morgen, men som i dag er et ganske fornøjeligt selskab.”

Fremstilling

Alle vine lagres på egetræsfade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorteringsbord inden de kommer i træfadene for selve gæringen.

Vinmarken er beliggende 200 meter over havets overflade, og her er plantet Tempranillo, Syrah og Merlot-druer. Druerne høstes i slutningen af august og bringes direkte til vineriet, hvor de afstilkes, presses let og ligger til udblødning i 4 dage ved ca. 8°C. Herefter vinificeres druerne separat, 30 % af mosten gæres på egetræsfade og resten på ståltanke med temperaturkontrol. Efter gæring blandes vinen og lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

Om Producenten

Pago de Cirsus er beliggende i La Finca Bolandin i Ablitas området, som er den sydligste del af Navarra-distriktet. Her råder firmaet over 220 ha, hvoraf 65% er vinmarker. Vinproduktionen varetages af et stort hold dygtige ønologer med en tidligere ansvarlig fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux i spidsen.

Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen Vino de Pago. Denne klassifikation tildeles kun de vinerier, hvor alle dele lever op til de strengeste krav, lige fra vinfremstillingen over marker, vinstokke, druer til høst, produktionsmetoder og lagring. Pago de Cirsus er med rette særdeles stolt af denne prestigefyldte udmærkelse, som vidner om kvalitet i en klasse helt for sig selv.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2015

— Mundus Vini (01-01-2018)

— Guía Peñín (24-09-2018)

— VinAvisen (11-06-2018)

Her er brombær og modne kirsebær i duften, mens smagen er dejligt krydret. Det er en kraftig vin, der kræver et modspil i form af en godt krydret oksebøf. Tilbudsprisen er yderst attraktiv.

Anbefalede produkter