En fyldig og frisk hvidvin fra Campania i det sydlige Italien.
Vinen ser indbydende ud med sin lyse, gule farve. Duften er mineralsk iblandet citrusnoter. Smagen domineres ligeledes af mineralitet og citrus iblandet bitre mandler. Alt i alt en fyldig og frisk vin.
Server Pagano Greco di Tufo DOCG til lidt tungere retter med fisk, fjerkræ, svinekød eller lette oste.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Greco-druerne til denne vin er dyrket i vulkansk jord, der består af en god blanding af aske, knuste sneglehuse og sten, som har samlet sig på grænsen af de opdyrkede marker. Takket være den vulkanske og kalkholdige jord er der god dræning, som gør, at vandet siver langsomt ned til rødderne, så det ikke er nødvendigt med kunstvanding. Greco modner ret sent og er først plukket midt i oktober. Vinen gennemgår traditionel vinificering og lagrer to måneder på flaske, inden den frigives til salg.
I dette lille hjørne af det sydlige Italien er det lokale hænder og hjerner, der sørger for udvikling af vinene og pleje af markerne. Lokale folk som passer godt på naturen og hver enkelt drue. Det er den frugtbare jord, et ideelt mikroklima og vinstokkene, der har været med til at skabe historien om vindyrkningen i dette område. Så tidligt som i Antikken blev regionen værdsat for de fortræffelige vine.
Lige netop i dette område valgte Antonio Pagano i 2001 at grundlægge Fattoria Pagano. Vinmarkerne ligger i Casale di Carinola på to terrasser, hvorfra der er et ubeskriveligt panoramavue. Man kan herfra skimte både Ischiaøerne, Procida og Gaetabugten. Fattoria Paganos vinmarker med Aglianico, Piedirosso og Falanghina blev beplantet i 2002, 2003 og 2004 i nærheden af allerede dengang eksisterende vinmarker, der gennem de sidste 70 år har produceret lokale varianter af hvide og røde druer. Vinmarkerne er beliggende 270-300 meter over havets overflade bag den udslukte vulkan Roccamonfina og fem kilometer i fugleflugtslinje fra havet. De store forskelle mellem dag- og nattemperaturen er med til at give særdeles smagsfyldte vine.