30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Niepoort Dry White

Pr. stk.
82,31 kr.
Pr. stk.
82,31 kr.
Før 109,75 DKK
SPAR 25%
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 2121007

Niepoort Dry White

Frisk og balanceret hvid portvin med mindre restsukker end man ellers oplever i portvin. Her er et væld af nødder og tørret frugt i en lang balanceret smag.

God til: Aperitif


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Côdega, Rabigato, Viosinho, m. fl.
Smagsnoter
Nødder, mandler, appelsin
Alkohol og indhold
19.5 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
8-10°C
Holdbarhed efter åbning
5-10 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
3
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
64 g/L
Velegnet til
Aperitif
Indeholder
Sulfitter

Let og frisk

Niepoort Dry White er gylden i glasset med smukke brunlige strøg. Op af glasset strømmer noter af hasselnødder, mandler og tørret frugt. En koncentreret og indbydende bouquet. I munden opleves Niepoort Dry White fyldig og flot balanceret. I smagen er de samme noter som i duften, suppleret af en frisk koncentreret eftersmag, hvor vinens alkohol får lov at supplere og giver en unik varme til smagen. Niepoort Dry Whites intensitet og charme kan i høj grad tilskrives den relativt lange lagring for en hvid portvin.

Niepoort Dry White er fantastisk afkølet til enhver lejlighed og gør sig særlig godt med Tonic og et twist af citron.

Serveringstemperatur: 8-10°C

Fremstilling

De hvide druer til denne tørre hvide portvin høstes manuelt i slutningen af september og i starten af oktober. Ved høsten er druerne fuldmodne og af særdeles høj kvalitet. Vinstokkene, hvorfra druerne er høstet, har en gennemsnitsalder på 30 år. Vinifikationen er traditionel for hvid portvin. De hvide druer gennemgår en lang maceration (udblødning med druekvaset), hvorunder dele af druerne trædes i ”lagares” (lave granitkar) for at sætte gang i gæringen. Når mosten i gæringsprocessen har opnået en del alkohol (ca. 4%) men stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus, og gæringen bringes til ophør. Dette skaber en portvin med en alkoholstyrke på ca. 20% og en vin med et relativt højt indhold af restsukker. I dette tilfælde er restsukkerniveauet dog markant lavere, end man ser i andre portvine. Herefter bringes vinen til Niepoorts lagerhuse i Vila Nova de Gaia ved Douro floden, hvor vinen lagres i 3-4 år på små gamle egetræsfade.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme. Vinen føres fra Douro-dalen ned af floden til Villa Nova de Gaia, hvor Niepoort lagrer den indtil aftapning.

Anbefalede produkter