30 dages fri returret
Fragtfrit ved bestillinger på 500 kr. eller derover - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Niepoort Crusted Port

Pr. stk.
199,75 kr.
Pr. stk.
199,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 2121065

Niepoort Crusted Port

Crusted Port er bedst i sin ungdom men vil have gavn af flere års lagring, hvor flasken bør gemmes liggende.

God til: Dessert, ost - mild, ost - kraftig, kraftige krydrede retter


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Tourriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, m. fl.
Smagsnoter
Blomster, mineralsk, chokolade, brombær
Alkohol og indhold
19.5 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
12-14°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
4
Type af fad
Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
93 g/L
Velegnet til
Dessert, ost - mild, ost - kraftig, kraftige krydrede retter
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Harmonisk, lækker og sødmefyldt

Niepoort Crusted Port, har en smuk mørkerød farve, fin aroma af mørke skovfrugter og bitter chokolade. I smagen dominerer tanninerne. En flot blanding af årene med 2010, der giver elegance og længde i smagen, mens 2009 og 2011, som var varme år, giver mere fylde og flere tanniner. Det er værd at nævne, at lige nu er det frodigheden, der dominerer vinen og den elegante stil gør vinen meget fristende at drikke nu, men da den har en fin struktur, anbefales det, at lade vinen ligge i et par årtier. Kan det lade sig gøre at gemme vinen, skal flasken opbevares liggende.

Niepoort Crusted Port er den perfekte ledsager til chokoladedesserter, særligt med mørk chokolade. Desuden er den yderst velegnet til ost, så som Cheddar, Gouda og Brie. Ønsker man at nyde Niepoort Crusted Port til hovedretten, anbefales det at servere den til krydrede retter med rødt kød, vildt, lam eller kalv, f.eks. en pebersteak.

Serveringstemperatur: 12-14°C

— FinansBureauet11-04-2016
“Blød og lækker ”Crusted” portvin med sødmefuld næse med toner af moden frugt og tæt mund med fedme og let røget smag og et indbydende strejf af lakrids og dameskrå.”
— Ekstra Bladet28-10-2017
“Blanding af unge portvine som herefter har fået 3 år på flaske. En frugtig flot port med blommer, krydderier, lakrids og vanilje i smagen. I stilen meget som en LBV. Velbalanceret med en lang afslutning. (90 Point)”
— VinAvisen30-05-2016
“Der er syltede kirsebær og blommer over både duften og smagen af denne harmoniske og lækre portvin. Den er sød uden at være sliksød. Nyd den til fx en sød frugtærte.”

Fremstilling

Niepoort Crusted Port, tappet i 2012, er en blanding af vine på druer fra tre forskellige marker og årgange. Størstedelen er årgang 2010 og kommer fra Niepoort Pisca-vinmarken. Mindre dele af vinen kommer fra Soutelo og Pinhão og er henholdsvis fra årgang 2009 og 2011. Alle druerne høstes manuelt. Vinstokkene, hvorfra druerne er høstet, har en gennemsnitsalder på 60 år, men nogle er over 100 år. Vinifikationen er traditionel. Druerne trædes af både mænd og kvinder med fødderne i ”lagares” (lave granitkar) for at sætte gang i gæringen. Herefter lagres vinen på store, gamle træfade. Vinen bliver hverken klaret eller filtreret, før den tappes på flasker, hvorfor der skabes et naturligt bundfald i flasken. Det er derfor vigtigt, at dekantere vinen, før den serveres.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme. Vinen føres fra Douro-dalen ned af floden til Villa Nova de Gaia, hvor Niepoort lagrer den indtil aftapning.

Anbefalede produkter