30 dages fri returret
Fragtfrit ved bestillinger på 500 kr. eller derover - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
Pr. stk.
595,00 kr.
Udsolgt
Produktet er ikke på lager
Prøv din lokale Skjold Burne
Varenummer: 2121119

Niepoort Colheita Port 1997 (1997)

God til: Dessert, aperitif


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Tourriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, m. fl.
Smagsnoter
Tobak, blommer, tørrede frugter, appelsin
Alkohol og indhold
20 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
10-12°C
Holdbarhed efter åbning
10-30 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
20
Type af fad
Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
111 g/L
Velegnet til
Dessert, aperitif
Indeholder
Sulfitter

Frugtig, fyldig og frisk

En portvin med en smuk farve med orange og røde strejf med flot kant. I duften er der milde fadnoter, tørret frugt som abrikoser og pære med let røg og noter af tørret frugt. Smagen er fint afstemt med syre og god fylde. Stor intensitet, balanceret med en behagelig og vedvarende eftersmag.

En fremragende ledsager til tørret frugt, desserter med æg, kaffe eller vanilje. Eller server den let afkølet som aperitif.

Serveringstemperatur: 10-12°C

Fremstilling

Colheita Port er udvalgt portvin fra en enkelt unik årgang, udviklet i minimum 7 år på fad og drikkeklar, når den kommer på markedet. Denne type kan tåle at stå åben i længere tid uden at miste smag. 1997 var en meget atypisk årgang, hvor vinteren var meget tør, februar meget varm, foråret meget regnfuldt og det var meget koldt indtil maj. Alligevel resulterede den lange, varme og tørre sommer i ideelt modnede druer, der gav fyldige vine med veludviklede tanniner. Portvinen er sammensat af en bred vifte af druer, trådt og gæret i lagares. Lagringen er foregået på små (550 – 600 liter) egetræsfade frem til aftapning i Niepoorts kælder.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme. Vinen føres fra Douro-dalen ned af floden til Villa Nova de Gaia, hvor Niepoort lagrer den indtil aftapning.

Anbefalede produkter