30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Niepoort Bioma Vintage Port 2015 (2015)

Pr. stk.
775,00 kr.
Pr. stk.
775,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 2121067

Niepoort Bioma Vintage Port 2015 (2015)

En usædvanlig kompleks vin lagret og tappet på samme måde som ”i gamle dage”, hvor vinen blev fragtet til England for at blive tappet på flasker.

God til: Ost - kraftig, dessert


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Cão, m. fl.
Smagsnoter
Blomster, mineralsk, chokolade
Alkohol og indhold
20 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
12-14°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Økologisk
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Trækasse
Velegnet til
Ost - kraftig, dessert
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Struktur og kraft

Bioma Vintage 2015 har en mørk rød farve med violet kant. Duften af bitter chokolade blandes med duften af mørke skovbær. Smagen er mediumsød med en superb friskhed og syre, der munder ud i en fast, tannisk og tilsyneladende uendelig eftersmag.

Bioma Vintage 2015 er perfekt til en Stilton eller andre skimmeloste. Den er ligeledes fantastisk til æggebaserede desserter.

Serveringstemperatur: 12-14°C

— Robert Parker09-09-2017
“The 2015 Bioma Vinha Velha Vintage Port is a field blend from old vines (80+ years) in the Pisca Vineyard. It comes in with 119 grams per liter of residual sugar. This is marvelous, and I liked it even a bit better than the regular Niepoort Vintage Port, also a star of this vintage. Very hard edged but even more flavorful, this has fine concentration for the year, plenty of power and the capacity to age a long while. This year it leans a little more to power than big fruitiness, but it has everything, including this vintage’s freshness. It will require some patience, though, unless you’re a masochist. I’d try it around 25 years of age, even if approachable earlier, as it may be. This is set for release in February 2018. It was not bottled when seen, so consider this a preview. Right at the moment, it looks like a Wine of the Vintage candidate.”

Fremstilling

Druerne til Bioma Vintage 2015 blev håndplukket i september. Druerne trædes af både mænd og kvinder med fødderne i ”lagares” (lave granitkar) for at sætte gang i gæringen. Brandy tilsættes og portvinen hviler over vinteren. I løbet af foråret flyttes vinen til et køligere sted og hældes på de traditionelle beholdere på 550 liter. Tre år efter høsten tappes portvinen på flasker.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2016

— Wine Spectator (31-12-2018)

Finely meshed, this subtle, light- to medium-bodied white weaves mouthwatering acidity with notes of Honeycrisp apple, pickled ginger, star fruit and minerally smoke and stone that linger the finish. Drink now through 2023. 2000 cases made.

Anbefalede produkter