30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Sælges kun online!
Pr. stk.
119,00 kr.
Udsolgt
Produktet er ikke på lager
Varenummer: 0551055

Nesios Toscana IGT (2016)

Blød og frugtig rødvin fra Toscana med fine noter af krydderi fra fadlagringen. Nyd denne lille perle til retter fra det toscanske køkken.

God til: Kylling og kalkun, middelhavsretter, ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Smagsnoter
Blommer, chokolade, kirsebær, krydderi
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Toscana
Producent
Bollina
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
San Casciano Bagni
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
6
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8 g/L
Velegnet til
Kylling og kalkun, middelhavsretter, ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza
Dekantering
Nej

Blød, frugtig og harmonisk

Nesios Toscana IGT er dyb rubinrød i glasset. Bouqueten er fyldt med ribs, solbær, brombær og ganske elegante krydderier. Karakteristikaene fra bærrene går igen i smagen, som fornemmes intens, blød og lækker. Eftersmagen er elegant med lækre tanniner.
Nyd Nesios Toscana IGT til retter fra det toscanske køkken, til retter med lyst kød, til ost eller blot som et hyggeglas i godt selskab.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Bollina dyrker også vin i andre områder af Italien og Nesios Toscana IGT er et eksempel på dette. Druerne til denne vin kommer fra ”det perfekte sted på jorden”, sådan beskriver toscanerne i hvert fald selv deres region. Vinen er lavet på lige dele Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Sangiovese-druen er Toscanas klassiske drue og danner rygrad både i Chianti-vinene, og i den elegante Brunello-vin. Sangiovese-druen har en bred smagspalette med især røde bær men også lidt svesker og lakrids. Her danner Sangiovese-druen parløb med Cabernet Sauvignon-druen med sin typiske solbær-karakter. Markerne er præger af store sten, som ophober solens varme til gavn for vinstokkene.
Druerne høstes manuelt i september/oktober og bringes efter høsten til vineriet, hvor de afstilkes og vinificeres traditionelt. Druerne udbløder ved 0-4°C i fire dage, herefter finder gæringen sted separat for de to druer: Sangiovese-druerne i 15 dage ved 24-26°C og Cabernet-druerne i 18 dage ved 24-30°C. Vinen modner i seks måneder på franske egetræsfade à 225 liter.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2015

— Smag på vin (28-12-2017)

Med lige dele af Sangiovese og Cabernet Sauvignon har Bollina her lavet en helt straight toscaner, der har en pæn og ren næse af røde bær - hindbær og jordbær - med en smule fadnoter som mokka og tobak i baggrunden. Frisk, stringent og ganske elegant i smagen, igen med røde bær som ribs og hindbær. Masser af god frisk syre og en helt mild og afrundet tannin. Ren, men kort i eftersmagen. Fin og hæderlig til de tomatbaserede italienske retter.

— VinAvisen (18-12-2017)

Harmonisk og meget lækker rødvin på druerne Sangiovese og Cabernet, fifty-fifty. Og det er Cabernet'en, der indtager hovedrollen.

— Luca Maroni (16-06-2017)

— Vin Top 10 (06-02-2019)

Smægtende, mørk og aromatisk supertoscaner, skabt på 50% Sangiovese og 50% Cabernet Sauvignon efter den klassiske moderne recept. Det virker. Vinen smager helt umiddelbart godt, men rummer også de subtile aroma og smags- nuancer, som kendere værdsætter.

Anbefalede produkter