30 dages fri returret
Fragtfrit ved bestillinger på 500 kr. eller derover - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
Varenummer: 2421003

L. C. Brotte Muscat de beaumes de Venise La Doucejoie Blanc (2015)

Pr. stk.
249,75 kr.
Udsolgt
Produktet er ikke på lager
Prøv din lokale Skjold Burne
Varenummer: 2421003

L. C. Brotte Muscat de beaumes de Venise La Doucejoie Blanc (2015)

La Doucejoie betyder sød nydelse, og det er lige hvad vinen her er. En hyldest til nydelsen i at drikke sød, naturlig vin.

God til: Dessert, asiatiske retter


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Smagsnoter
Fersken, abrikos, honning, citrusfrugt, akacie
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Rhône
Distrikt
Côtes du Rhône
Producent
Brotte
Serveringstemperatur
10-12°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Nej
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.8 g/L
Velegnet til
Dessert, asiatiske retter

Silkeblød, balanceret og intens

La Doucejoie har en delikat, lys gylden farve. I næsen dominerer en kraftfuld duft af frugt og mineralitet. Herefter anes fersken, abrikos, honning, citrusfrugter og akacie. Smagen er fyldig med perfekt balance mellem frugten fra duften og sødme, syre og alkohol i munden. Nævnte balance giver en vin med en friskhed, som får munden til at løbe i vand, uden at være for tung eller fyldig. Vinen er karakteriseret ved sin finesse, elegance og fylde.

Vinen kan med succes serveres som aperitif eller som ledsager til f.eks. foie gras, kylling med karry eller andre krydrede retter. Derudover er den særdeles velegnet til en lækker æbletærte.

Serveringstemperatur: 10-12°C

Fremstilling

Vinen er lavet udelukkende på hvide Muscatdruer. Markerne dyrkes efter bæredygtige principper med omhyggelig beskæring og høst. Druerne håndplukkes, når de har opnået optimal modenhed og køres herefter til vineriet med det samme. Druerne presses let og mosten hviler i 24 til 48 timer før mosten sies og hældes på rustfrie ståltanke, hvor gæring ved kontrollerede temperaturer (14-16oC) finder sted. Når det ønskede sukkerindhold er opnået, tilsættes ren alkohol for at frembringe en « vin doux naturel ». Tilsætningen af alkohol stopper gæringen men bevarer den naturlige sødhed fra druerne. Vinen filtreres og tappes på flasker i marts året efter høsten.

Om Producenten

I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.

Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.

Anbefalede produkter