En robust vin med aromaer der stammer fra de sydlige himmelstrøg og virkelig moden frugt.
Indtagende rubinrød i glasset. Duften domineres af iris, tørrede roser, krydderier og modne frugter, som går igen i smagen. Moulin a Vent Terres Roses vil have godt af at lagre nogle år.
Efter tre til fire års lagring er vinen den perfekte ledsager til rødt kød, vildt eller lagrede oste.
Serveringstemperatur: 14-15°C
Vinen er lavet udelukkende på Gamay-druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år. De hele klaser sorteres og afstilkes delvist ved ankomst til vineriet og presses i en pneumatisk presse. Vinificeringen foregår på tanke af rustfrit stål. Den færdigtappede vin lagrer på flasker i slottets kælder. Vinen er bedst efter tre til fire års lagring.
Ejendommen La Bottière har været i familien Perrachons besiddelse siden 1877, men de tidligste spor af familien i vinbranchen findes tilbage i 1601.
Familien Perrachon laver vin som deres forgængere, på den traditionelle måde. De ejer i dag flere ejendomme og vinmarker i Bourgogne, og hovedparten af deres virksomhed foregår på Domaine des Mouilles, som de købte i 1989. Denne ejendom ligger i hjertet af Juliénas-regionen og har marker med den bedste beliggenhed og bedste jord. Deres vinmarker ligger i seks forskellige appellationer: Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chenas og Saint-Amour. Familien Perrachon arbejder på at omstrukturere virksomheden, og indenfor den næste årrække vil de være i stand til at stoppe al brug af kemiske produkter.
Klimaet i Bourgogne er kontinentalt med vintre, som kan blive ekstremt kolde med sen frost og somre, hvor temperaturen kan blive ekstremt høj.