Topniveau Moscato dAsti, Batasiolo bruger som en af de eneste marker i hjertet af Barolo distriktet til deres Moscato-druer til denne vin. Perfekt til at sætte hele selskabet i godt humør.
Frizzante med små fine elegante bobler i kanten. Stor tillokkende duft med honning, moden ananas og gule blomster i et væld. Smagen er så smukt balanceret med en lille sødme, og en frugtsyre der giver stor friskhed. Smagsnuancer af blomster og friskskåret tropisk frugt.
Nyd denne til jordbær, frisk frugt eller milde chokoladedesserter. Kan også bruges som en frisk aperitif.
Serveringstemperatur: 6-8°C
Ved den manuelle høst i slutningen af september er druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet. Druerne anbringes i kasser, som rummer 20 kg, for at bevare klaserne så intakte som muligt. Vinificationen finder sted efter de mest moderne principper ved en lav kontrolleret temperatur, som bevarer Muscat-druens karakterfulde aroma i den endelige vin. Vinen opbevares nedkølet på rustfrie ståltanke, inden den tappes på flaske. Drik denne vin så frisk som muligt.
Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.
Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.
Kan man lide de piemontensiske Moscato-vines særlige stil, så er her en rigtig god én af slagsen. Den har en mild og fed mousse, en forførende sødme uden at blive vammel - det sørger syren for - og noter af mango og honning. Prøv den fx til en tør kage eller en håndfuld nødder.