30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Domaine Harmand-Geoffroy Maziz-Chambertin Grand Cru (2018)

Pr. stk.
2350,00 kr.
Pr. stk.
2350,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0311381

Domaine Harmand-Geoffroy Maziz-Chambertin Grand Cru (2018)

Topniveau Grand Cru Bourgogne fra fantastisk producent. Dette er en af de absolut mest stabile marker og kvaliteten er i top.



Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig

Type
Rødvin
Smagsnoter
Hindbær, jordbær, ribs
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Distrikt
Côte de Nuits
Producent
Domaine Harmand-Geoffroy
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Indeholder
Sulfitter

Intens, fedladen og frugtig

Her er intensitet og den vibrerende sprøde frugtsyre man oplever i Chambertin når det er bedst. Kombineret med et velproportioneret brug af fad, er her en kraftfuld Bourgogne med et langt liv foran sig. Smyger sig omkring ganen med kaskader af røde bær; her er hindbær og jordbær og lidt røde ribs. Eneftersmag der bare holder ved og giver nye mængder af fedladen frugt fra sig.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Druerne til vinen plukkes fra vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 50 år. De ældste vinstokke er 85 år gamle. Dyrkningen af druerne er traditionel, der anvendes ikke kunstgødning og luges heller ikke men pløjes mellem rækkerne. Uønskede skud fjernes, og der tyndes ud i drueklaserne, så de tilbagehængende druer får optimale vækstbetingelser.

Efter høsten afstilkes druerne, de presses og kernerne fjernes inden udblødning. Udblødningen sker ved lav temperatur i omkring fem dage, den temperaturkontrollerede gæring tager 15-21 dage afhængig af, hvilken cru og årgang det drejer sig om. Vinen lagrer i egetræsfade, hvoraf mellem 20 og 40% er nye fade, hvis det er Villages og Premier Cru-vin, og 90% er nye fade, hvis det er Grand Cru-vin. Tapning på flaske sker med største omhu og opmærksomhed, og vinen lagrer generelt mellem 12 og 16 måneder for at bevare den friske, aromatiske smag af Pinot Noir-druen samt frugtsmagen.

Om producenten

Bourgogne-distriktet Côte d'Or opdeles i to regioner Côte de Nuits mod nord og Côte de Beaune mod syd. Gevrey-Chambertin ligger i den nordlige del af Côte de Nuits og er samtidig den største vinkommune i området.

Druerne til Gevrey Chambertin kommer fra Domaine Harmand-Geoffroy, som dækker et areal på 5 ha nær landsbyen, Gevrey-Chambertin, hvor jorden hovedsagelig er sammensat af ler og kalk. De veldrænede og frugtbare marker skaber voksested for Bourgognes store rødvinsdrue, Pinot Noir. Vinstokkenes har en gennemsnitsalder på 35 år og det årlige høstudbytte udgør 45 hl pr. ha. Ved den manuelle høst i slutningen af september var druerne fuldmodne og sunde.

Anbefalede produkter