30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Cossart Gordon Malmsey 5 Years Old Madeira

Pr. stk.
200,00 kr.
Pr. stk.
200,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 2011021

Cossart Gordon Malmsey 5 Years Old Madeira

En klassisk Madeira med en fin sødme og kompleks afslutning med perfekt afbalanceret syre.

God til: Dessert, ost - kraftig, ost - mild


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Malmsey
Smagsnoter
Rosiner, karamel, nødder
Alkohol og indhold
19 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Madeira
Producent
Cossart Gordon
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
3 måneder
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
5
Type af fad
Amerikansk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
110 g/L
Velegnet til
Dessert, ost - kraftig, ost - mild
Indeholder
Sulfitter

Sød, fyldig med god balance

Mørk, gyldenbrun i glasset med den karakteristiske Madeiraduft af rosiner, karamel og nødder. Smagen er fyldig og honningagtig med en kompleks eftersmag og smukt afbalanceret syre.

Den perfekte ledsager til især frugt, kager, desserter med chokolade og oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen10-12-2018
“Der er fire typer Madeira, opkaldt efter druerne Sercial (den mest tørre med ca. 2% sukker), Verdelho (3-4%), Boal (5-6%) og Malmsey (6-9%), hvor den sidste betragtes som Madeiras Rolls-Royce. Her smager vi netop en Malmsey, der er en superlækker vin med en særlig karakter og masser af rygrad. I smagen abrikoser, blommer, nødder ... Nogle i smagepanelet betegnede den som "en sag for kendere" - hvad de så mente med det.”

Fremstilling

Vinen er lavet på Malmsey-druer, som er dyrket på vinmarker, der ligger mellem 150 og 200 meter over havets overflade. Cossart Gordon Malmsey 5 Years Old har en fin sødme. Gæringen stoppes efter to dage, hvor alkoholen bliver tilsat. Selve lagringen foregår efter det traditionelle "Canteiro" system, hvor fadene først opbevares oppe under loftet ved høj varme. Sidenhen overflyttes vinen til de lavere etager. Inden aftapning omhældes og filtreres vinen for at fjerne eventuelle urenheder og gærrester. Efter i alt 5 år på egetræsfade aftappes vinen.

Om producenten

Øen Madeira ligger ud for Portugals kyst og er ikke mere end 732 km2 med 400 hektar vinmarker. Klimaet er naturligvis præget af kraftig blæst fra havet. Vinmarkerne er anlagt i det bjergrige terræn på små terrasser og jordbunden er præget af vulkansk jord med meget basalt.

Cossart Gordon & Co blev etableret i 1745 og er det ældste vinfirma på Madeira. Francis Newton sejlede fra Skotland og ankom til Madeira den 12. september 1745, hvor han grundlagde firmaet. Madeira fremstilles ved, at druemosten påbegynder en normal gæringsproces, som stoppes ved at tilsætte 96% alkohol. Alt efter hvornår denne fortificering sker, får man afgjort hvor sød vinen skal være.

Anbefalede produkter