30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

I Comuni Barolo DOCG (2013)

Pr. stk.
134,25 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk.
134,25 kr.
Før 179,00 DKK
SPAR 25%
På lager online
Varenummer: 0551037

I Comuni Barolo DOCG (2013)

Barolo! Ordet smager af saft, kraft og lækkerhed. Barolo vinene kaldes af nogen også Kongernes vin og vinens konge! Smag selv.

God til: Oksekød, vildt, kraftige krydrede retter, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nebbiolo
Smagsnoter
Krydderi, egetræsfad
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
I Comuni
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
18
Type af fad
Fransk Eg
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.2 g/L
Velegnet til
Oksekød, vildt, kraftige krydrede retter, ost - kraftig
Dekantering
Ja

Elegant, fyldig og krydret

I Comuni Barolo har en tæt smuk teglstensrød farve. Duften byder på kaffe og krydderier. I ganen fornemmes en dejlig syre med flotte tanniner. En kraftfuld og samtidig fløjlsblød vin, som har potentiale til at gemmes, men efter en dekantering kan den nydes allerede nu.

En fornem ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, kalv, lam og stærk ost.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— Vinbladet13-12-2017
“Elegant duft, feminin med modne, lyse bær, let læder og lakrids. Meget elegant, luftig smag, moden tannin, godt bid og lang, luftig eftersmag med moden, lys frugt. Meget elegant Barolo. ”

Fremstilling

I Comuni Barolo er lavet på den kraftfulde Nebbiolo-drue høstet fra vinstokke i 250 – 400 meters højde omkring byerne Barolo, Castiglione Falletto, Cherasco, Diano d’Alba, Grinzane Cavour, La Morra, Monforte d’Alba, Novello, Serralunga, Verduno og Roddi. Druerne høstes manuelt i oktober måned. Når druerne ankommer til vineriet, afstilkes de og presses let. Gæringen finder sted i 5-6 dage under kontrolleret temperatur i tanke af rustfrit stål, men vineriet lader udblødningen vare dobbelt så længe for at udtrække så meget farve og kraft fra druerne som muligt. Vinen overhældes et antal gange, og den malolaktiske (anden) gæring finder sted.
Modningen sker i typiske egetræsfade af slovensk og fransk oprindelse med en kapacitet på mellem 75 og 100 hl. i 18 måneder. Herefter tappes vinen på flasker, hvor den færdigmodner.

Anbefalede produkter