30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Brotte La Fiole du Pape

Pr. stk.
330,00 kr.
Pr. stk.
330,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0811009

Brotte La Fiole du Pape

En fremragende Châteauneuf-du-Pape, La Fiole, en fantastisk ledsager til hele den danske julemiddag.

God til: Lam, and, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Grenache, Syrah/Shiraz, Mourvèdre, Cinsault
Smagsnoter
Brombær, svesker
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Rhône
Distrikt
Châteauneuf-du-pape
Producent
Brotte
Serveringstemperatur
17-17°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
11-15 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
5
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.3 g/L
Velegnet til
Lam, and, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Rund, frisk og fyldig

La Fiole er smuk rubinrød i glasset. Duften er frugtig og krydret med noter af brombær og svesker. Det første indtryk af friskhed og fylde afløses af en frugtig smag med dominerende noter af sorte bær og lakrids. Eftersmagen er vedvarende og utrolig behagelig.

Vinen er en fremragende ledsager til lammesteg, and med vintergrøntsager, eller en god bøf, men prøv den også til stærke oste eller chokoladebrownies.

Serveringstemperatur: 17-17°C

— VinAvisen27-02-2023
“I en skæv og "støvet" flaske, der skal lede tankerne hen på svundne tider, befinder der sig en ualmindelig dejlig rødvin. Den er harmonisk og kompleks, fuld af moden frugt og med en kurvfuld af krydrede noter - rosmarin, salvie, oregano... Man bliver faktisk lidt beskidt på fingrene af det kunstige støv på flasken, men det skal bestemt ikke ligge indholdet til last. En topvin...”
— Flaskehalsen09-10-2018
“Denne Chateauneuf-du-Pape er uden årgang, men bestemt ikke uden kvalitet. Det er en superflot vin, der lanceres i en støvet og skæv flaske, der ligner at den er hevet direkte op fra lasten på et piratskib. Syns-sansen har også noget at sige for helhedsoplevelsen, men her er den del måske en anelse overgjort, for jeg behøver ikke stopfodres med indtryk, der får vinen til at ligne en olding, for at kunne finde frem til, om jeg kan lide den. Nuvel, det er da meget sjovt, men det er smagen, det handler om. Her er der spændende nuancer i duften, hvor den synes lidt tung og med stor adspredelser i de retninger, duften sender næsen i. Smagen er blød og frugtrig fra start, og under overfladen er der masser af power, der udvikler sig markant i munden. Afrundingen er på nippet til at blive stærk i sine krydderier, inden de afstemte tanniner og syre-twists giver et flot modspil til helheden. Samlet set en rigtig fin og flot Chateauneuf-du-Pape, der bestemt er prisen værd.”

Fremstilling

La Fiole Côtes du Rhône er lavet på Grenache- og Syrahdruer, som plukkes ved optimal modenhed. Herefter transporteres de til vineriet, hvor de afstilkes og presses, inden vinifikationen starter. Hver druesort vinificeres separat. Efter første gæring udblødes vinen i ca. 20 dage. Den malolaktiske gæring foregår i lukkede betontanke for at bevare druernes karakter og friskhed i den endelige vin.
Efter endt gæring lagres vinen i 100 år gamle egetræsfade og betontanke i seks måneder. Vinen til den endelige blanding udvælges nøje for at opnå den krævede stabilitet i den endelige vins kvalitet og smag.

Om producenten

I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.

Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.

Anbefalede produkter