Elegant og kompleks. En lækker vin til familiemiddagene.
Grand Red AOP Côtes du Roussillon har en flot intens granatrød farve. Duften er kompleks med noter af sort peber, garrigue-busk og mørke kirsebær. Smagen er ligeledes kompleks og blød med en dejlig længde, hvor vinens friskhed, finesse, blødhed og fylde virkelig kommer til udtryk. En silkeblød vin med veludviklede tanniner.
Server vinen til en god okseskank, der har simret i rødvin og skalotteløg, en god bøf eller til en anretning med friske og cremede oste. Til de lækre familiemiddage.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Grand Red er lavet på Syrah, Grenache og Mourvèdre. Druerne høstes i hånden. Ved ankomst til vineriet, sorteres druerne og stilkene fjernes. Herefter presses de og udblødes ved en temperatur på mellem 7 og 10°C. I løbet af udblødningstiden presses kvaset dagligt ned i mosten.
Historien om Mas Baux begyndte i 1997, hvor Serge og Marie-Pierre Baux forelskede sig i stedet ved første øjekast. De oprindelige bygninger blev bygget i det 18. århundrede, og da Serge og Marie-Pierre købte stedet, satte Serge det i stand med respekt for den oprindelige stil.
Mas Baux ligger i et område, hvor solen skinner 260 dage om året. Vinmarkerne er anlagt i terrasser i alluvial jord, der kan dateres tilbage til kvartærtiden. De øverste 2 meter af jorden er sammensat af små sten i lerholdig jord, men jorden hører alligevel til blandt et af de bedste områder i verden til vindyrkning. De små sten tjener to formål: Om dagen suger de varmen til sig, og om natten afgiver de varmen til vinstokkene. Jordforholdene og brisen fra havet giver druer med stor intensitet.
Hos Mas Baux er produktionen 100% økologisk. Vinmarkerne luges med plov og der anvendes ingen former for kunstig gødning, sprøjtemidler eller andre redskaber, der påvirker druernes modningsproces.