30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Sælges kun online!
Pr. stk.
149,00 kr.
Udsolgt
Produktet er ikke på lager
Varenummer: 0551105

Flavs Ripasso Valpolicella DOC Superiore (2017)

Denne vin er et vidunderligt eksempel på den elegante vintype, som Ripassos traditionelle fremstillingsteknikker kan fremtrylle

God til: Charcuteri, forretter, ost - kraftig, ost - mild, raw food, rødt kød


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Smagsnoter
Rød frugt
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Producent
Flavio Prà
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Marknavn
Guyot Pergoletta Veronese
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
7 g/L
Velegnet til
Charcuteri, forretter, ost - kraftig, ost - mild, raw food, rødt kød
Dekantering
Nej
Indeholder
Sulfitter

Aromatisk og frugtig

FLAVS Valpolicella Ripasso DOC Superiore er dyb rubinrød i glasset. Vinen har tydelige aromaer af rød frugt som kirsebærmarmelade, jordbær, krydderier og fad. I smagen fornemmes vinen tør med en dejlig distinkt syre, tydelige tanniner og en medium fylde. Eftersmagen er lang og frugtig.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen13-01-2020
“Flot og venlig rødvin, lavet på kvaset fra fremstillingen af Amarone og med en dejlig blødhed og noter af blommer, kirsebær og rosiner...”

Fremstilling

Ripasso kommer af det italienske ord ripassare, som betyder at ”passere igen”. Ripasso-metoden betyder, at den unge og frugtrige Valpolicella-vin gennemgår en andengæring på drueskallerne fra Amarone, og derved omdannes en ung vin, så den på naturlig vis får tilført farve, smag, fylde, karakter og alkohol.
Populært sagt opnår man en vin, der smagsmæssigt placerer sig mellem en almindelig Valpolicella og en Amarone, men som er mildere end en Amarone, hvilket også gør den mere alsidig i forhold til mad.
FLAVS Valpolicella Ripasso DOC Superiore er lavet på druesorterne Corvina og Corvinone (85%), Rondinella (10%) og Croatina (5%) Vinen modner i 12 måneder på Bourgogneface og herefter seks måneder i flaske.

Om producenten

”Al vin har behov for sin særlige jord. Jeg søgte og fandt jorden” dette var Flavio Pràs mantra, da han ville bygge sit eget vineri op. Med adskillige års erfaring på store vingårde besluttede han sig for at føre sin ambitiøse livsdrøm ud i verden: at grundlægge en vingård i bjergene.
Intet er efterladt til tilfældighederne, alt er bygget op fra grunden.

Anbefalede produkter