Fyldig vin med stor frugtrigdom og et let krydret strejf.
Fiorino er særdeles blød med fløjlsbløde tanniner og lækre aromaer af kirsebær, blåbær samt en smule krydderi.
Når de italienske retter som pasta, pizza og oste kommer på bordet, er dette den rette ledsager.
Serveringstemperatur: 15-18°C
Fiorino er fremstillet på Sangiovese-druen iblandet Merlot og Cabernet. Sangiovese lægger også rygrad til berømte vine som Brunello og Chianti Classico. Druerne er høstet fra marker i Toscana distriktet, og vinifikationen er traditionel. Fiorino er lagret 9 måneder på egetræsfade.
Lange veje med snorlige cypresser, smukke bakketoppe med pittoreske middelalderbyer, endeløse strande og gemte huler. Dette og meget mere kendetegner de to vigtige italienske regioner Toscana og Apulien.
Fiorino Toscana Rosso og Fiorino Sangiovese Puglia er flotte ambassadører for de to vinregioner. Bløde og forførende med en dejlig dvælende afslutning.
En dejlig toskansk rødvin - harmonisk og fuld af varme krydrede noter, der får modspil af koncentreret moden frugt. Eftersmagen er lang, blød og rund. En vin til en ekstra god pastaret eller til modne oste - og en vin, mange vil kunne lide.
Det er Sangiovese-druen, der trækker læsset i denne vin, hvor den dog er sat sammen med små mængder af andre druesorter. Om det er årsagen til, at den fremstår meget dyb i sin kulør, er nærliggende at tænke, og på samme måde er det slående, at den smør-fede aroma også må have sit afsæt i de øvrige druesorter. Smagsmæssigt er vi her ude i en flot og moden stil, der er krydret og med et klart præg af Sangiovese-stilen, fordi den underliggende blødhed og sødme aldrig overstråler de tørre og krydrede noter. 89 point.
Denne dejlige rødvin har en kraftig duft af sort peber og svampe. Smagen er lækker, intens og med hyldebær modne blommer. Den holder længe i munden og slutter blødt og rundt. Drik den til en god bøf eller tørre italienske og spanske oste.
Her finder vi et af beviserne på, at Toscana-vine kan være rigtig bløde og imødekommende. Hvis du leder efter en klassisk toscaner, der snørrer mundvandet sammen, så er det ikke denne, du skal gå efter, men hvis du er mere til de bløde og solbrændte Sangiovese-vine, der rammer mere bredt i den danske smag, så er Fiorino et supergodt bud. For det er en vin med masser af charme og let tilgængelig sødme, og det må jeg indrømme at jeg – tøse-tosset eller ej – er stor fan af.
Denne rødvin er fremstillet på en blanding af lokale og internationale druer... det er bestemt en dejlig blading. Vinen dufter af mørke kirsebær og mandelmasse, mens smagen er kraftig og dejligt krydret. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før servering, og drik den til en god oksebøf.
Sangiovese domineret italiensk pleaser med varm og voluminøs næse med noter af kirsebær og vanilje og sødmefuld mund med godt tanninbid og noter af peber, rosiner og estragon.