Fra en af de første vinavlere i D.O. Toro kommer denne velbalancerede og friske vin. Et spændende bekendtskab.
Farven af mørkerøde kirsebær med de mørke kanter gør vinen elegant og indtalende i glasset. Duften byder på modne frugter med nuancer af blommer, rosiner, krydderier og vanilje. Smagen er frisk og velstruktureret, frugtig med en behagelig og let bitter eftersmag.
En god ledsager til næsten enhver type kød, f.eks. en oksesteg, til ost eller alt godt fra havet.
Serveringstemperatur: 15-17°C
Vinstokkene er minimum 10 år og vokser i en jordbund, der hovedsageligt består af sand på overfladen og med rullesten og lidt ler i næste lag. Efter presning udblødes druerne ved 10C i fire dage, hvorefter vinen gæres. Udblødningstiden er ca. 15 dage, og gæring sker ved 24-26C. Vinen lagrer derefter fire måneder på amerikanske egetræsfade, som er mindre end fire år gamle. Efter aftapning lagrer vinen yderligere i minimum fire måneder på flaske.
Da D.O. Toro blev oprettet i 1987, var Roberto San Ildefonso fra Rioja en af de første ud af en håndfuld vinavlere, som så regionens store potentiale. Hans vineri, Finca Sobreño, var blandt de første 10, der etablerede sig i den nye appellation, som i dag tæller mere end 50 producenter. Finca Sobreños første årgang, 1999, opnåede med det samme stor anerkendelse og blev kendt som ”den nye stjerne fra Douro”
Vingården ligger omringet af 24ha vinmarker, men ejendommen har i alt 80ha, hvoraf 25ha er økologisk certificeret. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 30 år, og mange af vinstokkene er plantet før phylloxera-vinlusen hærgede, hvilket betyder at der ikke er gjort brug af podning. Resultatet er rene, lyse, velbalancerede og elegante vine, som stadig har den dybe, intense farve, der er karakteristisk for de højtestimerede vine fra Toro.