Fra en af de første vinavlere i D.O. Toro kommer denne bløde bulderbasse. Absolut værd at prøve.
En dyb farve af mørkerøde kirsebær med mørklilla strejf. Kraftfuld men alligevel elegant duft, raffineret og stilfuld med modne, røde bær, krydret kompleksitet (nelliker, sandeltræ, vanilje og chokolade). Smagen er muskuløs, elegant og alligevel silkeblød med syltet frugt/marmelade, som f.eks. brombær og loganbær, og chokoladetrøffel. Koncentreret og fyldig men ikke sød og med god længde og behagelig syre.
En god ledsager til gryderetter, råvildt eller vildsvin med frugtbaseret sauce.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Lavet udelukkende på Tinta de Toro. Vinstokkene er mere end 40 år gamle og vokser i en jordbund, der hovedsageligt består af sand og rullesten på overfladen og kulholdige sten og ler i næste lag. Efter nøje udvælgelse afstilkes og presses druerne. Udblødning ved 7C i fem dage, hvorefter vinen gæres. Udblødningstiden er ca. 20 dage, og gæring sker ved en konstant temperatur på 28C. Vinen lagrer derefter 14 måneder på en blanding af gamle amerikanske og franske egetræsfade. Efter aftapning lagrer vinen yderligere i minimum 12 måneder på flaske.
Da D.O. Toro blev oprettet i 1987, var Roberto San Ildefonso fra Rioja en af de første ud af en håndfuld vinavlere, som så regionens store potentiale. Hans vineri, Finca Sobreño, var blandt de første 10, der etablerede sig i den nye appellation, som i dag tæller mere end 50 producenter. Finca Sobreños første årgang, 1999, opnåede med det samme stor anerkendelse og blev kendt som ”den nye stjerne fra Douro”
Vingården ligger omringet af 24ha vinmarker, men ejendommen har i alt 80ha, hvoraf 25ha er økologisk certificeret. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 30 år, og mange af vinstokkene er plantet før phylloxera-vinlusen hærgede, hvilket betyder at der ikke er gjort brug af podning. Resultatet er rene, lyse, velbalancerede og elegante vine, som stadig har den dybe, intense farve, der er karakteristisk for de højtestimerede vine fra Toro.