30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Castellani Filicheto DOCG (2017)

Pr. stk.
159,75 kr.
Pr. stk.
159,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521057

Castellani Filicheto DOCG (2017)

Filichetto kommer fra det ældste DOCG område i Italien: Vino Nobile di Montepulciano. Her fremstilles en af de mest klassiske fortolkninger af Sangiovese-druen.

God til: Oksekød, kalv, lam, vildt, svinekød, ost - mild, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig

Type
Rødvin
Druer
Sangiovese, Canaiolo
Smagsnoter
Bær, læder
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Toscana
Distrikt
Montepulciano
Producent
Castellani
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
3.32 g/L
Velegnet til
Oksekød, kalv, lam, vildt, svinekød, ost - mild, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Fyldig, intens og velbalanceret

Castellani, Filichetto fremstår med en intens, granatrød farve. Duften er let krydret med klare toner fra kirsebær og lidt fad. Smagen er velbalanceret med stor fylde og intensitet. Fadet fornemmes flot i baggrunden og harmonerer fint med vinens kraftfulde frugt.

En fin ledsager til rødt kød, vildt, kalv, lam, gris og ost.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Vinen er produceret på druesorten Sangiovese, som lokalt kaldes Prugnolo Gentile med en lille andel af Canaiolo. Vinifikationen er traditionel. Gæringen finder sted ved en lav temperatur, der ikke overstiger 32°C for at bevare de ædle smagsstoffer i den færdige vin. Vinen er lagret på små egetræsfade i minimum 2 år, inden aftapningen på flaske.

Om producenten

Castellani-familien er én af grundpillerne i den toscanske vinindustri. Familien ejer flere ejendomme i regionen, som hver især drives separat med stor respekt for de enkelte markers særegenhed. Således fremelskes præcis de karakteristika, der er kendetegnende for de enkelte jorde. Castellani blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede, da vinmanden Alfred besluttede at aftappe og sælge sin vin. I 1903 blev firmaet officielt registreret ved handelskammeret i Pisa, og siden da har Castellani-familien eksporteret sine udsøgte vine fra Toscana til det meste af verden. Castellani-familien har fokus på innovation og udvikling, men den helt grundlæggende filosofi er den samme, som da forfædrene startede firmaet for over 100 år siden, ”en vins kvalitet starter med arbejdet i vinmarken”.

Firmaet er fortsat familiedrevet og flere generationer arbejder forbilledligt sammen om at skabe udsøgte vine. Således forenes den ældre generations erfaring med vitaliteten og modet fra den yngre generation i et fælles mål om at skabe vine af høj kvalitet.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2013

— Alt om vin (03-10-2017)

Kirsebær, kamfer, grafit og læder, ristet kaffe. En hel symfoni af afstemte smagselementer i såvel næse som mund. Forfriskende syre. God ledsager til kalv-, svampe- og vildtretter. Et kup.

— VinAvisen (09-10-2017)

En elegant rødvin med en vinøs duft og smag - blå druer, fine krydrede noter og en lang læskende og kompleks eftersmag med en fin syre til slut. Det er en vin, der kalder på italienske retter som Carpaccio, Vitello Tonnato eller en god ikke for kraftig risotto.

Anbefalede produkter