30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Erastos Rosso Toscana IGT (2015)

Pr. stk. v. 6 stk.
79,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 6 stk.
79,00 kr.
Før 119,00 DKK
SPAR KR. 240,00 V./ 6 FL.
På lager online
Varenummer: 0551053

Erastos Rosso Toscana IGT (2015)

Frugt, chokolade og vanilje i elegant samspil. En lækkerbisken fra støvlelandet.

God til: Grill, kylling og kalkun, middelhavsretter, ost - mild, pasta og pizza


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Sangiovese, Merlot
Smagsnoter
Chokolade, modne bær, vanilje
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Toscana
Producent
Bollina
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
San Casciano Bagni
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
1-2 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
6
Type af fad
Fransk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8 g/L
Velegnet til
Grill, kylling og kalkun, middelhavsretter, ost - mild, pasta og pizza
Dekantering
Nej

Blød, elegant og vedholdende

Erastos Rosso Toscana IGT er intens rubinrød i glasset. Bouqueten fornemmes blød og elegant med både chokolade og vanilje. I ganen smyger de lækre frugtnoter sig flot indsvøbt i chokolade og vanilje. Eftersmagen er vedholdende og harmonisk.

Nyd Erastos Rosso Toscana IGT til retter fra middelhavskøkkenet, grillet kylling, pizza og ost.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen18-12-2017
“En rigtig dejlig rødvin, hvor den toskanske drue Sangiovese har fået selskab af 50% Merlot, der kommer med blødhed og fylde. I vinen er der fin krydring - timian? - og moderate tanniner. ”
— Vinbladet08-08-2018
“Røget, aromatisk, lidt rå duft mættet med mørk frugt. Saftig smag, markeret tannin, rå, mørk, frugtagtig eftersmag med fin syre.”

Fremstilling

Bollina dyrker også vin i andre områder af Italien og Erastos Rosso Toscana IGT er et eksempel på dette. Druerne til denne vin kommer fra ”det perfekte sted på jorden”, sådan beskriver toscanerne i hvert fald selv deres region. Vinen er lavet på en stærk kombination af lige dele Sangiovese og Merlot. Sangiovese-druen er Toscanas klassiske drue og danner rygrad både i Chianti-vinene, og i den elegante Brunello-vin. Sangiovese-druen har en bred smagspalette med især røde bær men også lidt svesker og lakrids. Her danner Sangiovese-druen parløb med én af verdens mest udbredte druesorter Merlot, som med sin blødhed komplementerer Sangiovese-druen perfekt.
Markerne er præget af store sten, som ophober solens varme til gavn for vinstokkene.
Druerne høstes manuelt i september/oktober og bringes efter høsten til vineriet, hvor de afstilkes og vinificeres traditionelt. Druerne udbløder ved 0-4°C i fire dage, herefter finder gæringen sted separat for de to druer: Sangiovese-druerne i 15 dage ved 24-26°C og Merlot-druerne i 18 dage ved 24-30°C. Vinen modner i seks måneder på franske egetræsfade à 225 liter.

Anbefalede produkter