30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Corte Grande Valpolicella Ripasso Classico Superiore (2019)

Pr. stk. v. 6 stk.
89,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 6 stk.
89,00 kr.
Før 129,00 DKK
SPAR 240,00 KR. V./ 6 FL.
På lager online
Varenummer: 0551133

Corte Grande Valpolicella Ripasso Classico Superiore (2019)

Ripasso Classico Superiore til UG. Fyldig og intense frugtsmag samt noter af krydderier.

God til: Kalv, oksekød, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Corvina, Rondinella, Molinara, Negrara
Smagsnoter
Blommer, kirsebær, krydderi
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Slavonsk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
7 g/L
Velegnet til
Kalv, oksekød, ost - kraftig
Dekantering
Nej

Intens og fyldig

Corte Grande Ripasso har en intens og smuk rubinrød farve. Bouquet’en afslører stor intensitet med modne kirsebær og blommer med et strejf af krydderi. Det er en fyldig og velbalanceret vin med meget vedholdende eftersmag. Dejlig smag af blomme og krydderi samt lækre strejf af ristede egetræsnoter fra fadlagringen.

Specielt god til rødt kød, vildt og smagfulde, hårde oste.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— VinAvisen19-07-2021
“En ripasso - en rødvin med anden gæring på tørrede drueskind, hvilket giver vinen en fin frugtsødme. Det er en rigtig dejlig og harmonisk rødvin med en indtagende duft af mørke rosiner, aromatisk tobak og eg. Smagen er blød og rund, saftig og fuld af frugt. Det er en vin, mange vil kunne lide...”

Fremstilling

Corte Grande Ripasso er lavet på druerne Corvina (55-65%), Rondinella (25-30%) og Molinara, Rossignola og Negrara, som er dyrket på veldrænede jorder i Valpolicella Classico området: Marano, Negrar, Fumane, Sant’ Ambrogio, San Pietro Incariano.
Druerne høstes fuldmodne og af høj kvalitet og behandles med stor omhu. Gæringen finder sted ved kontrolleret temperatur 25°C i 12 dage. I det efterfølgende forår foretages den behandling, som kaldes Ripasso: vinen gærer igen på skallerne fra Amarone produktionen og på denne måde opnår vinen en dejlig struktur og kompleksitet.
Corte Grande modner herefter i store egetræsfade af slavonsk eg og derefter på flaske, inden den frigives til salg.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2018

— Luca Maroni (01-09-2020)

Anbefalede produkter