Ripasso Classico Superiore til UG. Fyldig og intense frugtsmag samt noter af krydderier.
Corte Grande Ripasso har en intens og smuk rubinrød farve. Bouquet’en afslører stor intensitet med modne kirsebær og blommer med et strejf af krydderi. Det er en fyldig og velbalanceret vin med meget vedholdende eftersmag. Dejlig smag af blomme og krydderi samt lækre strejf af ristede egetræsnoter fra fadlagringen.
Specielt god til rødt kød, vildt og smagfulde, hårde oste.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Corte Grande Ripasso er lavet på druerne Corvina (55-65%), Rondinella (25-30%) og Molinara, Rossignola og Negrara, som er dyrket på veldrænede jorder i Valpolicella Classico området: Marano, Negrar, Fumane, Sant’ Ambrogio, San Pietro Incariano.
Druerne høstes fuldmodne og af høj kvalitet og behandles med stor omhu. Gæringen finder sted ved kontrolleret temperatur 25°C i 12 dage. I det efterfølgende forår foretages den behandling, som kaldes Ripasso: vinen gærer igen på skallerne fra Amarone produktionen og på denne måde opnår vinen en dejlig struktur og kompleksitet.
Corte Grande modner herefter i store egetræsfade af slavonsk eg og derefter på flaske, inden den frigives til salg.