Les Jardins er Alain Brumonts hyldest til Petit Courbu, den tørre hvidvinsdrue fra det sydvestlige Frankrig. Resultatet er en silkeblød vin fyldt med eksotisk frugt og vilde blomster, som at gå i haverne ved Château Bouscassé eller på heden i Gascogne.
Les Jardins har en indbydende hørgul farve. Den finesse, friskhed og liflighed, som er kendetegnende for vinen, fornemmes i både duft og smag i form af blomsterne fra heden, mineralitet, frugtighed, fylde og en silkeagtig blødhed.
Les Jardins er en tør, frisk hvidvin, som går til næsten ethvert måltid. Den er dog særligt velegnet til skaldyr, fisk, risotto eller som aperitif.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Les Jardins er lavet på Petit Courbu- og Petit Manseng-druer. Druerne har vokset på 15 år gamle vinstokke i ler- og kalkholdig jord. Udvælgelsen af både druer og most starter allerede ved presningen, som sker yderst langsomt. Vinen gærer på tanke ved 16-18ºC og lagrer 10-12 måneder med let bundfald i tanke ved jævnlig omrøring.
Alain Brumont går højt op i at leve og dyrke sine druer i pagt med naturen, respektere og lytte til det omkringliggende miljø. Derfor bruger han ikke pesticider og med vinmarker beliggende 100 km fra nærmest mulige forureningskilde begrænses forureningen af både vand og marker. Alain Brumont er i stand til at bruge sine egne metoder til at give vinen det udtryk, han ønsker. Han observerer miljøet, eksperimenterer på alle mulige måder, fordi han har et ønske om at trække substansen ud af vinmarkerne og fylde det på flasker. Således får den, der drikker hans vin, et indtryk af de omgivelser, druerne er dyrket i. Udvælgelsen af druerne starter allerede i vinmarkerne inden høsten. Drueklaserne tyndes, så kun de klaser, der er på samme modningsstadie, bliver siddende tilbage. Ligeledes fjernes mange af bladene for at give druerne så meget sol som muligt.
Alain Brumonts høje krav til kvalitet fortsætter i vineriet, hvor hygiejnen er i top. Her sorteres druerne inden presning. Under udblødningen pumpes vinen ikke over druekvaset, men kvaset skubbes ned i vinen som ved fodtrædning.