Med Baux Blond har Mas Baux fremstillet en vin, der er en sand fornøjelse for alle sanser.
Vinen har en strålende gylden grøn farve. Duften er præget af noter af pære, fennikel og duften af Muscat Petits Grains-druen med jasmin som afslutning. Oplevelsen fuldendes med en rund smag med noter af grape.
Vinen er en oplagt ledsager til fisk, eksotiske salater, bagte asparges eller Roquefortost.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Baux Blond er lavet 100% på Muscat Petits Grains. Druerne høstes i hånden i slutningen af august. Der bruges små beholdere for at sikre forsigtig håndtering af druerne. Ved ankomst til vineriet, sorteres druerne og stilkene fjernes. Herefter presses de og vinen hældes på isotermiske tanke, hvor den ligger i syv dage ved 3C. Gæringen foregår ved lav temperatur på max. 16C. Vinen ligger på rustfrie ståltanke, indtil den tappes på flasker.
Historien om Mas Baux begyndte i 1997, hvor Serge og Marie-Pierre Baux forelskede sig i stedet ved første øjekast. De oprindelige bygninger blev bygget i det 18. århundrede, og da Serge og Marie-Pierre købte stedet, satte Serge det i stand med respekt for den oprindelige stil.
Mas Baux ligger i et område, hvor solen skinner 260 dage om året. Vinmarkerne er anlagt i terrasser i alluvial jord, der kan dateres tilbage til kvartærtiden. De øverste 2 meter af jorden er sammensat af små sten i lerholdig jord, men jorden hører alligevel til blandt et af de bedste områder i verden til vindyrkning. De små sten tjener to formål: Om dagen suger de varmen til sig, og om natten afgiver de varmen til vinstokkene. Jordforholdene og brisen fra havet giver druer med stor intensitet.
Hos Mas Baux er produktionen 100% økologisk. Vinmarkerne luges med plov og der anvendes ingen former for kunstig gødning, sprøjtemidler eller andre redskaber, der påvirker druernes modningsproces.