30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Beni di Batasiolo Barolo Vigneto Boscareto, Single Vineyard DOCG (2013)

Pr. stk.
499,00 kr.
Pr. stk.
499,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521127

Beni di Batasiolo Barolo Vigneto Boscareto, Single Vineyard DOCG (2013)

Barolo DOCG fra Boscareto-vinmarken er en nobel og yderst behagelig vin, som med fornøjelse kan nydes efter et måltid som meditationsvin.

God til: Oksekød, vildt, kalv, ost - kraftig, ost - mild, kraftige krydrede retter


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nebbiolo
Smagsnoter
Tørrede frugter, krydderi, læder
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Batasiolo
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Boscareto
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Slavonsk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.2 g/L
Velegnet til
Oksekød, vildt, kalv, ost - kraftig, ost - mild, kraftige krydrede retter
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Fyldig, blød og charmerende

Beni di Batasiolo, Barolo DOCG, Single Vineyard "Vigneto Boscareto", har en smuk granatrød farve. Smagen er fint struktureret, rigt sammensat. Den lange eftersmag fremhæves af de bløde tanniner, afsluttet af den krydrede, frugtrige bouquet med egetræets sarte strøg.

En fornem ledsager til rødt kød, vildt, ragout og stærk ost. Det anbefales at dekantere vinen inden serveringen.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— VinAvisen22-05-2023
“10 år gammel og i fuld vigør, men med den behagelige og bløde afrundethed, som hører en velmodnet vin til... elegant rødvin med stor kompleksitet, sarte frugtnoter, strejf af peber og fløjlsbløde tanniner - og så denne friske syre, som er så typisk selv for modne Nebbiolo-vine. Nyd vinen, som den er, eller til ikke alt for kraftigt krydrede - men gerne lidt fede - retter, fx en cremet pastaret, eller til milde cremede oste.”

Fremstilling

Ved høsten plukkes de fuldmodne druer manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 10-15 dage, til den har opnået sin smukke røde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes ædle frugt og dejlige krydderi i den endelige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 24 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske. Flaskelagringen varer et år, før vinen frigives til salg.

Om producenten

Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.

Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2007

— FinansBureauet (11-04-2016)

Delikat Barolo med tilpas år på bagen til at have smidt det meste af babyfedtet. Delikat let støvet næse og pæn fyldig mund med afrundede tanniner, pænt syrebid og noter af espresso, tobak og trøffel. Mangler måske stadig et par år i kælderen, men også en fornøjelse i dag.

— VinAvisen (11-04-2016)

Flot Barolo-rødvin med kraft, saft og vingefang...

— BT (27-02-2016)

Karakterfuld og flot kraftig rødvin, moden tannin i dyb smag af brombær, blåbær, kirsebær, urter, hårdt ristet expressokaffe, cedertræ og vanilje.

— James Suckling (12-07-2011)

— Wine Spectator (01-01-2016)

Anbefalede produkter