Barolo DOCG fra Boscareto-vinmarken er en nobel og yderst behagelig vin, som med fornøjelse kan nydes efter et måltid som meditationsvin.
Beni di Batasiolo, Barolo DOCG, Single Vineyard "Vigneto Boscareto", har en smuk granatrød farve. Smagen er fint struktureret, rigt sammensat. Den lange eftersmag fremhæves af de bløde tanniner, afsluttet af den krydrede, frugtrige bouquet med egetræets sarte strøg.
En fornem ledsager til rødt kød, vildt, ragout og stærk ost. Det anbefales at dekantere vinen inden serveringen.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Ved høsten plukkes de fuldmodne druer manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 10-15 dage, til den har opnået sin smukke røde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes ædle frugt og dejlige krydderi i den endelige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 24 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske. Flaskelagringen varer et år, før vinen frigives til salg.
Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.
Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.
Delikat Barolo med tilpas år på bagen til at have smidt det meste af babyfedtet. Delikat let støvet næse og pæn fyldig mund med afrundede tanniner, pænt syrebid og noter af espresso, tobak og trøffel. Mangler måske stadig et par år i kælderen, men også en fornøjelse i dag.
Flot Barolo-rødvin med kraft, saft og vingefang...
Karakterfuld og flot kraftig rødvin, moden tannin i dyb smag af brombær, blåbær, kirsebær, urter, hårdt ristet expressokaffe, cedertræ og vanilje.