30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Marco Bonfante Barolo D.O.C.G. (2017)

Pr. stk. v. 6 stk.
179,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 6 stk.
179,00 kr.
Før 299,00 DKK
SPAR 720,- KR. V/ 6 FL.
På lager online
Varenummer: 0551173

Marco Bonfante Barolo D.O.C.G. (2017)

En perfekt udgave af vinens konge! Dyrket på Bussia skråningerne på grænsen mellem Barolo og Monforte d'Alba. Nyd den!

God til: And, oksekød, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nebbiolo
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Marco Bonfante
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
21-25 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
36
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.6 g/L
Velegnet til
And, oksekød, vildt
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Marco Bonfante Barolo begejstrer med elegance og velsmag. Vinens besnagende krydrede og bløde aromaer fortryller ganen. Som ung er vinen klar rubinrød i glasset, som med alderen udvikler smukke granatrøde aftegninger. Man fornemmer violer og trøffel i næsen og i ganen er vinen fyldig, klassisk og velkomponeret. De lækre tanniner udvikler sig med årene i flasken.

Vinen er et lækkert match til retter med kød og vildt, f.eks. den italienske klassiker ”Brasato al Barolo” eller til retter med hvid trøffel.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen25-01-2022
“En fornem og ualmindelig dejlig rødvin. Den er stringent og fint krydret med noter af peber og med underliggende frugt, der dukker op i den lange eftersmag og leverer en fin lille syre til slut. Vinen kan både drikkes nu og gemmes i flere år...”

Fremstilling

Nebbiolo druerne til denne vin er høstet i anden halvdel af oktober. Jorden i vinmarkerne er kalk- og lerholdig med basisk pH, rig på magnesium og mangan. Mikroklimaet byder på varme somre og relativt lidt regn om vinteren. Vinmarkerne ligger i 250 meters højde med syd, sydvestlig eksponering.
Under vinifikationen fokuseres der i særlig grad på at fremelske Nebbiolo druens fine nuancer, idet drueskindet ligger længere i mosten og temperaturen under gæringen holdes stabil på max 28°C. for at beskytte vinens friske bouquet.
Efter den alkoholiske gæring, som foregår over 10/12 dage, følger en yderligere udblødning med drueskaller i 15/20 dage. Herefter modner Baroloen i 36 måneder på store franske egetræsfade.

Om producenten

Efter faderens død, grundlagde Marco og han søster Micaela vinfirmaet Marco Bonfante srl I 2000. "Vores familie har produceret vine i Piemonte, mere nøjagtigt i Nizza Monferrato, i otte generation. Så længe, at de bakker, som har set vores forfædre vokse op, bærer navnet Bonfante". Marco er winemaker og har ansvaret for produktion og salg, mens Micaela styrer administrationen af firmaet.

Anbefalede produkter