30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
Varenummer: 0551141

Angelo Appassimento Rosso IGP Puglia 17% vol. (2019)

Angelo Appassimento Rosso IGP Puglia 17% vol. (2019)

Pr. stk. v. 6 stk.
119,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 6 stk.
119,00 kr.
Før 169,00 DKK
SPAR 300,00 KR. V./ 6 FL.
På lager online
Varenummer: 0551141

Angelo Appassimento Rosso IGP Puglia 17% vol. (2019)

En bombe af en kraftfuld italiener! saft og sødme elegant pakket ind i behagelige krydderier.

God til: Ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza, rødt kød, steak, steg


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Smagsnoter
Krydderi, marmelade, modne bær
Alkohol og indhold
17 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
6
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
16 g/L
Velegnet til
Ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza, rødt kød, steak, steg
Dekantering
Nej
Indeholder
Sulfitter

Pompøs og fyldig

Angelo Appassimento har en intens klar rubinrød farve med smukke lilla aftegninger. Vinen er fyldig med en dejlig blød og vedvarende smag, sød uden på nogen måde at virke vammel. Der er blommer og marmelade pakket ind i lækre krydderier fra fadlagringen.
Nyd vinen til rødt kød, modne oste eller til de klassiske retter fra det italienske køkken.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen22-03-2021
“En appassimento - en rødvin fremstillet efter metoden med de tørrede druer. Og det er en dejlig vin med noter af kaffe og mørk chokolade og en god portion frugtsødme, der får modspil af et lille bittert bid til slut. 17% alkohol men ingen spritkant. Men det er en kraftig og intens vin, der bør ledsages af ligeledes kraftigt krydrede kødretter eller blå oste.”

Fremstilling

Primitivo og Negroamaro druerne til Angelo er høstet fra solmættede vinmarker i Puglien, som danner hælen i det italienske støvleland. Producenten bruger ”late harvest”-metoden. Dvs. at druerne har fået lov til at hænge på vinstokkene i 3-4 uger længere end normalt, klaserne er blevet klippet ind, så klaserne kan tørre i solen. Når der kan måles det rigtige sukkerindhold i druerne, høstes de og bringes til vineriet, hvor de behandles. Den megen sol i Puglien er alfa og omega for at druerne opnår masser af koncentration.
Gæring finder sted med gærtypen Saccharomyces bayanus ved lav temperature 18°-22° C. Dette resulterer i den høje alkoholprocent. Vinen modner i seks måneder på franske egetræsfade, inden den tappes på flaske.

Anbefalede produkter