30 dages fri returret
Fragtfrit ved bestillinger på 500 kr. eller derover - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Alfredo Santamaría Arias Selección Especial Cigales D.O. (2013)

Pr. stk. v. 6 stk.
99,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 6 stk.
99,00 kr.
Før 149,00 DKK
SPAR KR. 300,00 V./ 6FL
På lager online
Varenummer: 0551049

Alfredo Santamaría Arias Selección Especial Cigales D.O. (2013)

En Tempranillo der med sin lækre fede frugtsmag nærmest smelter i ganen. En flot vin med en spændende familiehistorie.

God til: Grill, oksekød, ost - kraftig, svinekød, tapas


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Tempranillo
Smagsnoter
Krydderi, moden frugt, træ
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
D.O. Cigales
Producent
Alfredo Santamariá
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
11-15 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
18
Type af fad
Amerikansk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.8 g/L
Velegnet til
Grill, oksekød, ost - kraftig, svinekød, tapas
Dekantering
Ja

Frugtig, spændende og lækker

Alfredo Santamaria 2013 Tempranillo Selección Especial Cigales D.O. er dyb rødlilla i glasset og trækker flotte gardiner. Bouqueten er intens og aromatisk med frugt, krydderier og træ. Vinen smelter nærmest i ganen med sin behageligt fede frugtsmag. De tydelige tanniner afslutter vinen til UG. Lad vinen hvile mindst 48 timer efter en eventuel transport og opbevar den et køligt sted ved 14,5 - 16°C.
Dekanter gerne vinen inden servering og server den til tapas, spansk skinke, modne oste, rødt kød, grill eller helt i familien Santamarias ånd til en lækker søndagssteg i familiens skød.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— FinansBureauet15-01-2018
“Fin spansk Tempranillo med imødekommende næse med et strejf af hvid peber og grønne oliven, fyldig og voluminøs mund med præg af moden frugt pakket ind i bløde tanniner og en lang intensiv eftersmag med noter af peber, lakrids og vanilje. ”
— VinAvisen01-12-2017
“En rigtig dejlig vin, der udvikler sig i munden med stadig nye facetter. Den har god, blød frugt, mørke bær, noter af tjære, tobak og cigarkasse, bløde tanniner og vanille fra fadlagringen. ”
— Gastroland01-12-2017
“En tør tempranillo med bløde tanniner og masser af smag af mørk frugt. Kan meget fint nydes til rødt okse eller gris på grillen. Tilbudsprisen på de 100 kr gør det til et rigtig godt køb. ”
— Smag på vin11-06-2018
“Sødlig, krydret og tæt aroma med noter af kirsebær, tørrede figner og kakao, vanilje og ceder fra fadet. God intensitet i smagen med god mundfylde, sort frugt og masser af krydderi. God balance i frugt og syre forholdet, moden tannin og med en god integration af den relativt høje alkohol. Lang og frugtig eftersmag. Tør, flot og lækker vin til spanske kødretter, grill og tapas.”

Fremstilling

Tempranillo-druerne høstes manuelt og bringes til vineriet, hvor de afskilkes. Udblødningen finder sted med drueskaller i 15-20 dage. Gæringen foregår under kontrolleret temperatur altid under 30°C, efterfulgt af den malolaktiske gæring ved 22°C med hyppig overpumpning af vinen. Modningen finder sted på amerikanske og franske egetræsfade i 18 måneder. Vinen er tappet den første uge af september 2015 altså to år efter høståret, og herefter ligger vinen yderligere i 18 måneder på flaske før den frigives til salg. Alfredo Santamaria Selección Especial 2013 kan købes 42 måneder efter høsten. Vinen er lavet som en hyldest til Alfredo Santamaria, og de anvendte druer er høstet fra vinstokke, som hans far satte ved Alfredos fødsel 70 år tidligere.

Anbefalede produkter