Rødvinsdruer

Cabernet Sauvignon:
Cabernet Sauvignon er hoveddruen bag de største og mest holdbare rødvine i verden. Den lægger rygrad til de store vine fra Bordeaux, især på venstrebreden med Pauillac, Margaux og resten af Medoc distriktet. Det er en drue med fremragende egenskaber. Den giver vinene god tæthed i farven, frugtsyre struktur, og så tilfører den også god tannin. Denne drue er fleksibel, og kan vokse i mange forskellige klimaer. Det mest imponerende er dog, at den holder fast i sine egne karakteristika uanset klima. Den har altid en umiskendelig duft af solbær og en god balance mellem syre og tannin. De bedste eksempler kommer fra Bordeaux, Californien, Chile, Argentina og Australien m.fl.

Merlot:
Merlot producerer de bedst kendte vine i Saint Emilion og Pomerol distriktet i Bordeaux. Her har den optimale betingelser og giver rødvine med god fylde og bløde tanniner. Merlot vine har ofte noter af blomme, solbær og brombær. De kendetegnes også ved den lave tannin, der gør vinene drikkeklar i en tidlig alder. De fleste Merlot dominerede vine er heller ikke velegnede til at gemme i lang tid. Meget ofte blandes druen med Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc eller andre druer. I de tilfælde tilfører Merlot blødhed og fylde til blandingen. Druen er relativ stor og sidder i løse klaser. Skindet er relativt tyndt og har lav tannin. Merlot modner ca. 2 uger før Cabernet Sauvignon og har det derfor også bedre i lidt køligere betingelser. De bedste Merlot vin kommer fra Saint Emilion, Pomerol og de andre distrikter på højrebred i Bordeaux distriktet. Andre gode eksempler ses fra de fleste lande i den nye verden.


Pinot Noir:
Pinot Noir er hoveddruen i Bourgogne rødvin, hvor den producerer nogle af verdens mest komplekse og fantastiske vine. Denne drue er meget kompliceret at arbejde med i marken. Den har tynd skal, og er derfor ikke så resistent overfor sygdomme. Den kræver et køligt klima, hvor den ikke bliver brændt af for meget sol. De bedste eksempler kommer fra kølige regioner som fx: Bourgogne, New Zealand, kølige underområder i Californien, Oregon og senest kølige yderområder i Sydamerika.

Syrah / Shiraz:
Syrah, eller som den kaldes i den nye verden: Shiraz. En rødvinsdrue der giver vine med stor dybde og koncentreret karakter. Tykskaldet og i stand til at producere fremragende rødvin i varme klimazoner. Den originale udgave kommer fra det nordlige Rhone, hvor den er hoveddruen. Bruges også som sekundær drue i det sydlige Rhone, fx Chateauneuf-du-Pape. Derudover fremragende eksempler fra Sydafrika og Australien især.

Carmenere:
En noget nær unik drue for Chile. Her har de optimale dyrkningsbetingelser for den og opnår absolut de bedste resultater. Den har tidligere været dyrket i Bordeaux i vid udstrækning, men i dag kun i mindre mængder. Giver vine med en blød struktur, minder lidt om Merlot på dette punkt. Derudover har den sin egen krydrede karakter med lidt friske urter i duft og smag.

Zinfandel:
Kan kun udrette mirakler i Californien. Krydret og meget fyldig med en noget enstrenget karakter med masser af sorte brombær og blommer i smagsbilledet. God intensitet og som regel god balance. En vin der er en fantastisk ledsager til krydrede retter og store stykker kød direkte fra grillen. Stammer oprindeligt fra Primitivo, men de seneste DNA analyser viser at de kun er beslægtet og ikke ens.

Nebbiolo:
En af denne verdens allerstørste og mest komplekse druetyper. Dyrkes stort set kun i det nordlige Italien, med de bedste resultater i Piemontes 2 store områder: Barolo og Barbaresco. En drue der fra naturen er relativ tynd i skallen og derfor giver vine med let transparent farve. Stor kompleksitet og bredde i både duft og smag. Meget højt niveau af både tannin og frugtsyre, hvilket bevirker at vinen kræver det rigtige mad for at åbne helt op for alle sine aspekter.

Barbera:
En drue der dyrkes med mest held i Piemonte regionen i det nordlige Italien. Meget saftige vine med behagelig balance mellem frugtsyre og relativt lave tanniner. En vin der passer fantastisk bredt til det italienske køkken. Om sommeren kan man med fordel køle vinen en anelse ned, og få fremhævet frugtkarakteren yderligere.

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet