Hvidvinsdruer

Hvidvin fremstilles af grønne druer. Som hovedregel så presses druerne straks ved ankomst til vineriet og ligger ikke sammen med skallerne, derfor får man vine uden meget farve.

Chardonnay:

Chardonnay er en grøn drue, der bruges til at fremstille nogle af verdens største og mest komplekse hvidvine. Den folder sig bedst ud i Bourgogne, på den gyldne skråning – Cote d’Or. Derudover er den plantet utallige steder i verden og producerer hvidvin i mange forskellige typer. Det er absolut den mest plantede kvalitetsdrue til hvidvin. Generelt vil det ofte være vine med fylde og blød karakter. Velegnede til fede fiskeretter og modne oste. Det er en drue som kan behandles på mange måder, med fad, enten under gæring eller lagring. Derfor kan den også fremtræde forskelligt. Selve druen er ret neutral og derfor får den ofte en stor del af sin karakter fra måden den er behandlet på. Terroir, altså hvor den er dyrket, behandling i kælderen og lagring, spiller alle en stor rolle i hvilke karaktertræk den udvikler. Bedste eksempler kommer fra Bourgogne, med Meursault, Chassagne og Puligny i spidsen. Derudover fremragende eksempler fra det meste af verden, fra Chile til Tyskland.

Sauvignon Blanc:
Sauvignon Blanc er blevet en meget populær drue rundt om i verden til hvidvin. Den giver hvidvine med distinkt karakter af hyldeblomst, friskslået græs og en herlig frisk frugtsyre. Alt sammen karaktertræk der har gjort den meget populær. Stammer oprindeligt fra Bordeaux og Loire og blev i 18hundrede tallet parret med Cabernet Franc og stod fadder til Cabernet Sauvignon. Druen har det bedst i kølige klimazoner hvor den udvikles smukt. Generelt er det friske hvidvine med god grøn frugtsyre, der passer glimrende til lette retter. Gerne lyst kød, skaldyr og tørre oste. Tager man de mere parfumerede udgaver fra New Zealand, eller Sydafrika kan de også være interessante ledsagere til det asiatiske køkken. Bedste og mest klassiske eksemplarer er Sancerre og Pouilly Fumé. New Zealand er der den er blevet mest berømt, men Chiles ”ny” kølige regioner byder også på flotte eksempler, fx Vina Tarapaca La Isla Sauvignon Blanc fra Leyda Valley.

Riesling:
Riesling er kongedruen, der kan byde på alle varianter af hvidvin. Fra det helt sprøde delikate tørre, over let sødlige udgaver, til de mest intense og koncentrerede sent høstede ekstremt søde udgaver. Riesling kræver køligt klima for at beholde sin stringente flotte syrestruktur. Druen giver ofte vine der er meget florale i deres udtryk og med en anelse sødme vokser de gule frugter flot frem i duftspekteret. Riesling vine er meget bredt anvendelige til mad og kan ofte passe til retter hvor du er i tvivl hvad du kan bruge. Perfekt til lette fiskeretter, østers og intense lagrede oste. Kan også gå fint til det asiatiske køkken, med en anelse sødme i vinen. De mest klassiske eksempler kommer fra Tyskland og i særdeleshed området omkring Rhinen og Mosel. Derudover klassiske eksempler fra Alsace og spændende nye varianter fra Chile og New Zealand.

Pinot Gris / Pinot Grigio:
En drue der dyrkes meget i Alsace og det nordlige Italien, med vidt forskellige resultater. I Alsace får man ofte en hvidvin med let sødme og god fylde, i Italien fremstiller de hvidvine med god intensitet, sprød frugtsyre og noter af græs og lime. En hvidvin der generelt passer rigtig godt til lette fiskeretter.
 

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet