Vin til sushi

Hvilken vin skal man vælge til sushi? Når vin og mad skal matches, er det altid vigtigt at kigge på ingredienserne.

I tilfældet sushi taler vi bl.a. om:

  • Ris med lidt eddike - klægt og ikke så udfordrende. Forholdsvis meget umami, ikke for fadlagret vin
  • Frisk fisk og skaldyr - byder ind med lidt mineralitet og salt. Glem for tunge og voldsomt intense vine
  • Wasabi - ”vagt i gevær!” Her er udfordringen, skarpt og syrligt. Skriger på vine med syre og høj intensitet
  • Ingefær - syltet. Hjælp, det bliver ikke nemmere. Stadig en vin med syre for at kunne kæmpe både med og imod

Tilbehøret kan være alt fra tangsalat til andre relativt neutrale medspillere. Alternativt kan man flere steder se eksempler på let ristede sticks og lignende. Det grillede/ristede kræver igen vine med lidt mineralitet og nerve.

For at imødegå alle disse forskellige smagsnuancer skal man bruge en vin med høj frugtsyre og god intensitet. Vi har herunder samlet en række vine, som er fremragende til sushi.


Rødvine til sushi


 

De muligheder der kan bruges, har bedst af at blive kølet ned for at fremhæve frugten. Det kunne f.eks. være:


Mousserende vine til sushi


 

Her er champagne helt oplagt. Du behøver ikke gå til de dyreste varianter af slagsen, men gå efter en i den friske stil med god citrus i smagen. Prøv f.eks.:


Hvidvine til sushi


 

Her er der flest muligheder. Gå efter druer som Sauvignon Blanc eller Riesling. Her er 3 gode bud:


Så er det bare i gang med at koge lidt ris, skære lidt fisk og rulle lidt sammen. Alternativt ned på det nærmeste hjørne og hent lidt god sushi og læg vinen på køl.
 

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet