Vin til chokolade

Chokolade kan serveres sammen med mange forskellige alkoholiske produkter, men her vil vi tale om kombinationen mellem rødvin og chokolade. Rødvin kan passe til chokolade på flere forskellige måder. Det man skal kigge på, når man skal sætte rødvin og chokolade sammen, er frugtigheden i både chokoladen og rødvinen. Sødmen skal man ikke frygte, men heller ikke lade sig styre af. Lad os først tale chokolade, så taler vi rødvin bagefter!

Chokolade:
I denne øvelse er pladechokolade, altså ikke de herlige fyldte stykker chokolade, hvor Portvin er et klart bedre match. Kig efter chokoladeprocenten i chokoladen, men lad dig endelig ikke styre blindt af dette. Det er relativt nemt at tilsætte større mængder dårlig kakaopulver og dermed booste procenten, uden at kvaliteten bliver god af den grund.

En lidt kedelig tommelfingerregel, som virker, er at kigge på prisen. Køb ikke din mørke chokolade for billigt! Ofte kan du også prøve at nærlæse emballagen lidt. Jo mere der er nævnt om oprindelsen, jo større er muligheden for at få en god chokolade. En forenkling, i forhold til hvad chokoladenørden vil sige, men det virker meget godt.

En anden god tommelfingerregel er at finde en god leverandør af chokolade, og så bevæge sig rundt i det mærkes muligheder.

Vin - rødvin:
Rødvin er sjældent decideret sødt, men kan have en sødmefuld smag, som stammer fra meget modne druer. Altså kan vi allerede her finde første tommelfingerregel - kig efter vine fra varme områder! Tannin er denne herlige ting, som er med til, at konservere vinen og få den til at udvikle sig godt. I gamle dage kaldte vi det ”garvesyre”, men da det egentlig er basisk, så lad os bruge det mere internationale ord - tannin. Det opleves som meget udtørrende i mundhulen, og kan fungere glimrende sammen med det rigtige mad. Sammen med chokolade er det blot lidt sværere.

Her nogle gode råd til hvilke rødvintyper der vil passe godt til mørk chokolade:

Shiraz fra Australien. Gerne Barossa Valley, der byder på god varme og dermed rigtig lækre cremede rødvine med god frugtighed og meget blød tanninstruktur.
- prøv f.eks. Terra Barossa Shiraz, Thorn-Clarke, Barossa Valley, Australien.

Barbera fra Piemonte i Italien. Høj frugtsyre og lave tanniner der spiller fint sammen med chokoladen.
- prøv f.eks. Beni di Batasiolo, Barbera d'Asti, "Sabri", Piemonte, Italien.

Pinot Noir fra Chile med meget frugtsødme (er nemmere at ramme rigtigt med).
- prøv f.eks. El Rosal, Pinot Noir, Viña Tarapacá, Casablanca Valley, Chile.

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet