Vin til and

Hvilken vin skal man vælge til and? Den bedste vin til and er en vin, der kan hamle op med, og imod, de fede og intense smagsnuancer der kommer fra en hel and. And er egentlig et kompliceret stykke kød at finde vin til, fordi den rammer mange forskellige nuancer. Både det fede fra skindet, det lidt tørre i kødet samt det meget intense i smagen. Hertil kommer, at vi til anden tit serverer søde ting ved siden. Alle disse elementer spiller ind, når vi skal vælge den rigtige vin til anden. Samtidig skal vi huske på, at fjerkræ ikke er så voldsom smagen, så vi skal ikke vælge en vin til anden, der er alt for kraftig. Tænk elegance.

Her kan du finde en god opskrift på andestegen - GRYDESKEEN.

Vi skal finde en vin, der kan spille med på de samme strenge, og derfor vil jeg gerne finde en vin, der har frugtsødme og intensitet i smagen samt nogle gode sunde tanniner til at rense ganen efter fedtet. Dette kan vi finde i en god oversøisk vin med lidt struktur. Vores første valg vil være en Pinot Noir med lidt saft og kraft i smagen, fx Rodney Strong, Russian River Valley fra Californien. Her bliver Pinot Noir-druerne flot modne, og vinen har tilpas intensitet og kraft til at følge med anden og dens tilbehør:

En anden rigtig god rødvin til anden kunne være vores 2010 Klein Steenberg, Cabernet Sauvignon / Merlot / Cabernet Franc fra Sydafrika. Denne kombination af druer, sammen med en stor mængde sol, har frembraft en vin med flot struktur. Cabernet Sauvignon tilfører god tannin, der renser ganen, og forbereder os til at modtage næste bid and:

Med én af disse vine i kurven fra Skjold Burne er du sikker på succes, når vinen skal passe til anden.
 

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet