Barolo

Kongernes vin og vinens konge - Barolo! Barolo ligger for foden af Alperne, i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino, i et lille nøje afgrænset, bakket område, hvor landsbyen Barolo er centrum omgivet af landsbyerne Serralunga d’Alba, Castiglione Faletto, Monteforte d’Alba og La Morra. Barolo-regionen dækker et areal på 1190 ha, som er opdelt i 11 kommuner, og ejes af mere end 1200 vinavlere. Vinmarkerne ligger 250 – 450 meter over havets overflade, og er anlagt på stejle skråninger, der vender mod sydøst og sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand, som er et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Nebbiolo, som stammer fra Piemonte.

Barolo fremstilles udelukkende på Nebbiolo-druen. Druen har sandsynligvis fået sit navn efter ordet ”nebbia” - tåge, der er et hyppigt fænomen i Piemonte, når druerne høstes i oktober/november. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen, og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver Nebbiolo-druerne en langsom modning. Kvalitetsmæssigt er Nebbiolo den bedste blå druesort i Piemonte.

I Barolo skelner man typisk mellem modernister og traditionalister. Forskellen ligger i selve fremstillingsmetoden af vinen. Traditionalisterne sværger f.eks. til langs tids modning på gamle træfade, hvorimod modernisterne kan finde på at bruge nye træfade. I de seneste år er den hårde retorik mellem de to stilarter væsentligt aftaget, og tendensen er blevet mere terroir-drevet.

Inden frigivelse lagres en Barolo 36 måneder, herunder 24 måneder på fad. Lagringskravet til en Riserva er 60 måneder med min. 24 måneder på fad.

I sine spæde år er en Barolo lukket med barske tanniner. Efter et par år begynder den gradvist at åbne op. Farven skifter til teglrød, og med alderen bliver farvenuancen mere orange. Duften er utrolig kompleks med et væld af bærnoter og mørke frugter. Aromaerne er mangfoldige - her er både florale elementer suppleret af trøffel-, chokoladenoter m.v., hvilket løbende ændres med tiden (Frugten og de florale elementer får ligeledes et mere tørt præg med tiden). Kort sagt - Barolo er en kraftkarl med et fyrvækeri af aromaer. En Barolo af god kvalitet kan typisk gemmes 10-20 år (nogle gange helt op til 50 år).

Prøv f.eks. nogle af vores fantastiske Baroloer:


 

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet