Italiensk vin

Italien er en af de største vinproducerende lande. Vindyrkningen har dybe traditionsrige rødder i den italienske historie, og vin på bordet er næsten et "must" på de fleste italienske middagsborde. Dette er desværre lidt paradoksalt - for på den ene side har man en stor viden omkring vindyrkning fra den italienske kultur og på den anden siden har kvaliteten på vinen aldrig spillet en væsentlig rolle - "vin er noget man har, og ikke noget man nødvendigvis går op i". Italien er det land i verden, som eksporterer mest vin, og størstedelen heraf er såkaldt billig vin, som benyttes til blanding - men man producerer ligeledes nogle af verdens bedste vine.

Italien er opdelt i 20 regioner med meget stor diversitet på vinene fra nord til syd. Man kan dele støvlelandet op i følgende zoner - Norditalien (fastlandsklima), Centralitalien (subtropisk klima) og Syditalien (subtropisk klima). Vinene fra norditalien er generelt mere elegante, mens vine fra Syditalien har mere sødme og fylde. Det store udbud af forskellige vine skyldes bl.a. de mange lokale druesorter i hver region (ca. 2.000 druesorter - mange er de samme druer med forskellige navne), hvor ca. 300-500 druesorter bruges i den daglige vinproduktion. Af de mest kendte italienske drusorter kan nævnes: Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese m.v.

Italiensk vin klassificeres som følger:

> VdT (Vino de Tavola) - ingen officiel kontrol, typisk dagligdagsvin.
> IGT (Indicazione Geografica Tipica) - vine der helst skal drikkes nu.
> DOC (Denominazione di Origine Controllata) - krav til f.eks. druesorter, alkoholindhold, høstudbytte m.v.
> DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantia) - står for nogle af Italiens bedste vine.

Der er pt. ca. 32 DOCG vine, 311 DOC vine og 120 IGT zoner.

Når vi taler om italienske kvalitetsvine er det primært fra regionerne Piemonte og Toscana, hvor især Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti hører til blandt den absolutte verdensklasse.

Italiensk vin er utrolig mangfoldig, og kan være meget forvirrende, men det er uden tvivl et helt unikt univers.

Søg efter italienske vine i vores omfattende sortiment
 


 

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet