Ingen sommer uden Alsace vin!

Alsace vin er danskernes foretrukne hvidvin, og der er da heller ikke andre vinområder, der har så stort og bredt et udvalg af fantastiske vine i alle prisklasser. De fleste vine er lavet på en enkelt druesort, som er nævnt på etiketten, og det gør det let at vælge, når først man har fundet den drue, man bedst kan lide.

Nogle af verdens bedste og mest kendte hvidvine kommer fra Alsace-området i det nordøstlige Frankrig. Den 170 km lange vinrute giver uendelige muligheder for at nyde landskabet, de idylliske små byer og ikke mindst de skønne vine. Vinene er især opkaldt efter druesorterne, og den slanke flaske er let genkendelig. Vinenes frugtige duft er typisk, og der er mange druesorter at vælge imellem: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat d’Alsace, Pinot Gris, Gewurztraminer og Pinot Noir. Alle, der har rejst i denne vidunderlige egn, vil sikkert også have fået fornemmelsen af, at landskabet, mad og vin går op i en højere enhed.

Her er et par gode råd om vin- og madsammensætning

  • Crémant d'Alsace - Mousserende vin der er god til aperitif, sushi og lette fiskeretter
  • Sylvaner - Tør og liflig hvidvin. Passer til salater, østers og gedeoste
  • Riesling - Tør, syrlig og blomsteragtig og hvidvin. Passer til fisk og gedeoste
  • Pinot Blanc - Frisk og halvtør hvidvin. Passer til skalddyr, vegetarretter og asparges
  • Pinot Gris - Fyldig, let sødlig hvidvin. Passer til charcuteri, kraftige oste, lyst fjerkræ og svinekød
  • Gewurztraminer - Meget aromatisk, krydret og sødlig hvidvin. Passer til foie gras, stærkt krydret mad og skimmelost
  • Muscat - Meget tør hvidvin med kraftig duft af friske druer. Passer til asparges og som velkomstdrink
  • Pinot Noir - Let rosé eller rød vin. Passer til svinekød, rødt kød og vildt

Hvis du vil vide mere, kan du på www.alsacevin.net finde mere inspiration til, hvordan du får mad og vinoplevelsen til at gå op i en højere enhed med vinene fra Alsace.

De slanke flasker fra Alsace nydes bedst afkølet – men ikke for koldt

Alsace vinene er let genkendelige på de høje slanke flasker, og skal som hovedregel nydes ved 8–10ºC. Altså ikke direkte fra køleskabet, for så får man ikke hele den komplekse smag frem i vinen. Og så skal de nydes frisk fra flasken, især hvis det er en vin, som er naturligt perlende eller mousserende. En perlende vin må gerne serveres et par grader koldere end en traditionel hvidvin – omkring 5-7ºC og allerhelst i et champagneglas.

Alsace - et besøg værd!

Vinmarkerne ligger i et bredt bælte langs med østsiden af Vogeserne. Der produceres ca. 160 mio. flasker vin om året, og ca. 1/4 eksporteres, og ikke mindst til Danmark der er det fjerdestørste eksportmarked for Alsace vine. Når, nu sommertankerne er på himmelflugt, så prøv at lade dem foretage en tur gennem vinområdet Alsace. Et besøg kan klart anbefales. Få mere at vide om Alsace vinruten på www.alsacevin.net.

Skjold Burnes sortiment af Alsace vine

Klik her - og se vores store udvalg af Alsace vine.
 

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet