Fransk vin

Historisk set har Frankrig sat standarden for vindyrkning. Klimaet i Frankrig er utroligt gunstigt, her er hverken for varmt eller koldt, hvilket bl.a. skyldes påvirkningen fra Atlanterhavet og Middelhavet. Samtidig er der en stor andel af kalksten i jorden, som spiller en væsentligt faktor, når der skal produceres vine af meget høj kvalitet. Derudover har man nøje udvalgt de områder af landet, som er bedst egnet til vindyrkning.

Der er ca. 13 overordnede områder, hvor nogle er mere berømte end andre - her kan bl.a. nævnes Bordeaux, Bourgogne, Côtes du Rhône, Champagne, Provence m.v. De mest kendte druesorter har fransk oprindelse, hvilket også gælder stort set alle de internationale druesorter såsom - Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Chardonnay. I Frankrig er nogle af de mest udbredte druesorter Merlot, Grenache, Ugni Blanc, Syrah, Carignan, Cabernet Sauvignon m.v.

Frankrig har været foregangsmand ifm. at lovgive og klassificere vin. De indførte det såkaldte oprindelsessystem (AOC) Appelation D'Origine Contrôlée, hvor vinene klassificeres ud fra geografisk oprindelse, drueindhold og produktionsmetoder. Loven skal sikre forbrugerne, at visse betingelser altid er opfyldt.

Fransk vin klassificeres som følger:

> VdT (Vin de Table) - forbudt at angive område eller ligende. Vinen er ens fra år til år.
> VdP (Vin de pays) - mulighed for angivelse af regionale og lokale forhold.
> VDQS (Vin Délimité de Qualité) - vine der afventer AOC klassifikation.
> AOC (Appelation D'Origine Contrôlée) - anses som højeste kvalitetsniveau.

Fransk vin er utrolig mangfoldig - her er alle slags vintyper og smagsvarianter. 

Søg efter franske vine i vores omfattende sortiment

 
 

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet