Lande & vin

Europa har gennem historien været vinverdenens centrum, hvor især lande som Frankrig, Italien og Spanien har været de mest toneangivende. I dag skelner man typisk mellem vine fra den "Gamle Verden" (europæiske lande / middelhavslandene) og den "Nye Verden" (USA, Sydamerika, Australien, Sydafrika m.v.). Klimaet i Europa spænder vidt - lige fra tempereret kystklima til kontinentalklima, hvorimod klimaet i den Nye Verden som oftes er præget af varmere temperaturer, som vanskeliggøre vinproduktionen (her er både kyster og bjerge vigtige parametre til at sænke temperaturen). Der er ligeledes store forskelle på vinkulturen og vinifikationen i de enkelte lande.

Generelt set er skellet mellem den Gamle og Nye Verden markant, men det bliver stadig mindre, da vinkulturen nærmer sig hinanden. Groft sagt er den Gamle Verden baseret på traditioner og den Nye Verden har en mere videnskabelig tilgang. I de seneste år har man i den Gamle Verden set en mere videnskabelig tendens (brug af ny og moderne teknologi) kontra den Nye Verdens adoptering af håndværk og traditioner fra den Gamle Verden - de nærmer sig hinanden. Den Gamle Verden præges og styres i høj grad af lovgivning - AOC, DOCG m.v., hvor den Nye Verden er mere omskiftelig overfor f.eks. mode og efterspørgsel.

Få mere info om de enkelte vinlande herunder:


   

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet