Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Whole Cluster Pinot Noir
Klik for at zoome

USA - Oregon

Whole Cluster Pinot Noir

Her har vi en meget alsidig vin, der er lige så forfriskende som en skål frugtsalat bare i flydende form.

Området og producenten:
Willamette Valley Wine Region ligger i Oregon, som er USA's tredjestørste vinproducerende stat. Willamette Valley er den største vinregion i Oregon, og her ligger Willamette Valley Vineyards, hvor Whole Cluster Pinot Noir kommer fra. Pga. sin beliggenhed og jordbundsforhold er Oregon perfekt til dyrkning af vindruer og specielt Pinot Noir-druen.

Vinavlerne i Oregon går højt op i at beskytte miljøet og dyrke deres druer bæredygtigt. Det kan også ses ved, at hele 47% af vinavlerne i Oregon er certificeret som bæredygtige.

Willamette Valley Vineyards er en af de vinproducenter, som går højt op i at dyrke deres druer med størst mulig hensyntagen til miljøet. De er i dag den ledende producent af certificeret bæredygtig vin fra Oregon. Alle deres traktorer og lastbiler kører på biobrændsel.

Willamette Valley Vineyards blev grundlagt i 1983, da Jim Bernau plantede sine første vinstokke. Inden han blev vinavler, var Jim Bernau advokat for Richard Sommer, som genstartede vinproduktionen i Oregon efter tiden med spiritusforbud. Efter advokatjobbet var han lobbyist for vinsektoren. I 1983 blev hans livsdrøm til virkelighed, da han købte sit første stykke jord.

Vinen:
Druerne til Whole Cluster Pinot Noir kommer fra udvalgte marker. Markerne er udvalgt pga. deres særlige egenskaber, som på usædvanlig vis komplementerer vinens unikke stil. De hele drueklaser bliver nænsomt hældt i rustfrie ståltanke. Herefter trækkes ilten ud af tanken, gær tilsættes og tanken forsegles. Druerne presses, når den ideelle frugtkarakter er opnået, og mens tanninerne stadig er milde.

Efter presning gæres mosten i 7-10 dage i rustfrie ståltanke. PH-værdien overvåges nøje, mens den malolaktiske gæringsproces er i gang, indtil den ønskede balance er opnået.

I glasset:
Vinen har en dyb rød farve. Op af glasset vælter en duft af brombær, kirsebær og vanilje med et hint af skovbund. Smagen afspejler duftene. Den er frugtig og sød til at starte med, derefter bliver den saftig og slutter af med en blød afrundet eftersmag med en anelse syre. Så forfriskende som en portion frugtsalat.

Denne alsidige vin er pragtfuld på egen hånd, men er også skøn med en gang grillmad og sushi. Prøv at servere Whole Cluster Pinot Noir afkølet på en varm sommeraften.

Serveres ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2014
FinansBureauet – 5 stjerner – ”Karakterfuld og markant amerikansk Pinot Noir med fad, peber, tobak og solbær i både næse og mund tilsat strejf af lakridsrod, vanilje og jordbær i den lange elegante eftersmag.” (20-03-2017)

Leisure - 6 stjerner - "Noget af det bedste, vi har prøvet fra Oregon med dybrød farve, bær, urter og vanilje i en lang, afrundet smag. En let syre går godt i hånd med sødmen, hvilket gør vinen til en bredt anvendelig pinot noir..." (2. nr. / 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Let og elegant rødvin med fornem Pinot-karakter. Tør, men også med sødme, og dertil dejlig, blød frugt og en lang eftersmag." (Uge 13 / 2016)

DKK stk. 239,00

Køb stk.

Gå til kassen

Leisure Leisure
VinAvisen VinAvisen
FinansBureauet FinansBureauet

Smagsbarometer

Karakter

3
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521345
Årgang: 2014
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.7 %
Leveres i: Kolli med 12 stk.
Land: USA
Område: Oregon,
Druer: Pinot Noir

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet