Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Wente Vineyards, Riva Ranch, Chardonnay
Klik for at zoome

USA - Californien - Arroyo Seco

Wente Vineyards, Riva Ranch, Chardonnay

Fra Arroyo Seco kommer denne kraftfulde Chardonnay. Fremstillet på kloner som Wente selv har udviklet. Intens frugt og enorm fylde giver god balnce og tyngde.

Området og producenten:
Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden og deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget Farming for the Future program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har båede lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen:
Arroyo Seco regnes af mange for et af de bedste underområder til Chardonnay i hele Californien. Wente købte allerede marker her i 1960'erne. Riva Ranch er Wentes bedste mark i området og her er plantet 5 forskellige kloner af Chardonnay for at få den mest komplekse vin. De 2 af klonerne er udviklet af Wente familien selv. Det kølige klima og dybe grusjord, her i Arroyo Seco giver vine med fremragende balance. Denne vin er fermenteret på egetræsfade og sidenhen lagret på disse i 8 måneder inden aftapning.

I glasset:
Flot gylden farve og herlig duft med noter af honning, gule frugter, korn og lidt krydderi fra fadlagringen. Smagen er herlig fyldig med god balancerende frugtsyre og fadets karakter pænt i baggrunden.

Serveres til kraftfulde fiskeretter, fjerkræ og moden ost.

Serveres ved 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2014
AOV.dk - 6 stjerner - "Perfekt match til oste- pølsebordet. Skiffer, granit, petroleum og moden stenfrugt. Fyldig, rund elegant med en imponerende mineralitet. Supercalifornier." På AOV.dk's liste over de bedste hvidvine til oste- pølsebordet (januar 2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "En meget lækker hvidvin med en karakteristisk Chardonnay-duft og en cremet, bred og harmonisk smag med mærkbar fadsmag. En klassisk Chardonnay på højt plan." (Uge 4 / 2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fedmefuld og cremet californisk Chardonnay med masser af tyngde og fylde. Smør og citrus i næsen og toast, vanilje og eksotisk frugt i munden. Mere oversøisk og mindre mineralsk i stilen end forrige år." (16-01-2017)

Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Chardonnay i ubetinget verdensklasse. Super indbydende næse med en strejf af citrus og smør og cremet mund med righoldige mængder eksotisk frugt tilsat en snert af ristede nødder, vanilje, lime og tilpas dæmpet fad. Her går det hele ganske enkelt op i en højere enhed. Seks meget overbevisende stjerner, og suveræn vinder i kategorien bedste californiske hvidvin til prisen." (20-04-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Både i duft og i smag markerer fadlagringen sig, og det gør den rigtig godt. Vinen er blød, afrundet og meget lækker. Denne hvidvin smager simpelt hen godt og bør især skænkes til mad." (Uge 2 / 2015)

Årgang 2012
AOV.dk - 6 stjerner - "Røgede fadaromaer og en herlig dyb mineralsk næse med let flintede petroleumsaromaer som man finder i de stor vine. Meget fyldig og kompleks mineralsk vin med god frugt af abrikos. Flot balance."

Beverage Dynamics - 93 point / 5 stjerner - "From the pioneering Chardonnay producers, the color is medium gold. On the nose, notes of spice and oak, blend seamlessly with the tropical fruit. The palate follows suit, with good weight and complexity on the finish." (marts 2014)

Årgang 2010
AOV.dk - "UGENS VINDER" (Uge 43 / 2013)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super californisk Chardonnay med sød næsten sauterneagtig duft med et syrligt strejf af hyld og en kæmpestor smag af eksotisk frugt, vanilje og toast." (21-10-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En ualmindelig lækker hvidvin med en fin duft og en spændende druesmag med toner af pære og æble, støttet af fint integrerede fadtoner. Vinen har gæret på sit bundfald, der har tilført yderligere facetter til smagen." (Uge 41 / 2012)

Årgang 2008
Kåret til bedste vin i 2012 af FINANSBUREAUET - "...af samtlige testede vine var Wente Riva Ranch Chardonnay fra årgang 2008 den bedste. har du ikke købt vinen endnu, så se om du kan få fat i en flaske eller to af denne gudedrik. Et stykke grillet laks og et stort glas Wente Riva Ranch Chardonnay 2008 - så bliver livet ikke meget bedre." (27-12-2012)

CONNERY.DK - 6 stjerner (29-02-2012)

FINANSBUREAUET
- 6 stjerner / "Månedens bedste" - Vurderet til 310,00 kr. (28-02-2012)

V
inAvisen - 5 stjerner (Uge 33 / 2010)

SFIWC

Årgang 2015 - San Francisco International Wine Competition 2017: Double Gold

SFIWC

SPAR KR. 30,00

1 stk.

169,75

Vejl. 199,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

SFIWC SFIWC

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

5
Kraftig Let
Varenummer: 0621105
Årgang: 2015
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 12 stk.
Land: USA
Område: Californien, Arroyo Seco
Druer: Chardonnay

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet